Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOGOMETNI SP Ankete navijača u Hrvatskoj i Europi o kockastima znatno se razlikuju

Hrvatska - najslabija u Europi

nog-najslabija-txt.jpg
import
14.12.2005.
u 13:26

ZAGREB - Zlatko Kranjčar je optimist bez ikakve dvojbe, nakon što je saznao da će Hrvatska igrati protiv Brazila, Japana i Australije, glatko je rekao: - Prolazimo! Slično je govorio i kad smo išli u kvalifikacije, pokazao je da je bio u pravu, nadajmo se da će i u Njemačkoj na Svjetskom prvenstvu dokazati da je riječ o optimizmu s pokrićem.

Cico ima povjerenje
Hrvati Kranjčaru vjeruju. Barem tako govore ankete koje su se pojavile nakon što je u Leipzigu ždrijebom određeno s kim će se u skupini F Hrvatska sučeliti u Berlinu, Nürnbergu i Stuttgartu.
Tako je, primjerice, na Iskonovu portalu postavljeno pitanje kako će Hrvatska proći u svojoj skupini na SP-u. I odgovori su u skladu s Kranjčarovim optimizmom: Čak 65 posto od 2959 onih koji su odgovorili na pitanje misli da će Hrvatska biti druga i ući u sljedeći krug SP-a. K tome, čak 16 posto misli ih da će naša reprezentacija pobijediti sva tri suparnika - Brazil, Japan i Argentinu. Manje je pesimista, 14 posto, koji misle da ćemo biti treći, a pet posto veli da ćemo izgubiti sve tri utakmice.
Za razliku od tih optimističnih čitatelja Iskona, europski pratitelji nogometa imaju drukčije mišljenje o našoj reprezentaciji.

SiCG ispred Hrvatske
Uzorak je bio velik, čak 15.629 čitatelja Eurosporta poredalo je po snazi europske reprezentacije koje nisu nositelji na SP-u. Uz pogrešku (Švicarska nije uvrštena u glasovanje), Hrvatska je na posljednjemu mjestu, dobila je samo četiri posto glasova. Najviše vjeruju Nizozemskoj (33 posto), pa Portugalu 20 posto. Slijede Češka (12 posto), Poljska (11), SiCG i Ukrajina (po 7), Švedska (5). I posljednja - Hrvatska.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije