Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽDRIJEB 12. TRAVNJA

Hrvatska na ždrijebu za EP 2020. u prvoj jakosnoj skupini

Slavlje rukometaša: Hrvatska - Norveška
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/5
21.03.2018.
u 18:18

Osim Hrvatske u najjačem razredu bit će Francuska, Njemačka, Slovenija, Danska, Bjelorusija, Mađarska i Makedonija i s tim reprezentacijama ne možemo igrati.

U norveškom Trondheimu 12. travnja održat će se ždrijeb kvalifikacijskih skupina za Europsko prvenstvo rukometaša 2020. godine, a hrvatska reprezentacija će biti u prvom jakosnom bubnju.



Osim Hrvatske u najjačem razredu bit će Francuska, Njemačka, Slovenija, Danska, Bjelorusija, Mađarska i Makedonija i s tim reprezentacijama ne možemo igrati.

U drugom jakosnom bubnju su Rusija, Češka, Poljska, Island, Srbija i Crna Gora, te dvije od tri reprezentacije (BiH, Nizozemska, Portugal) koje imaju identičan koeficijent.

U trećem bubnju su Latvija, Litva, Švicarska, Slovačka, Ukrajina, Izrael i Turska, te jedna od tri reprezentacije (BiH, Nizozemska, Portugal), a u najslabijem 'razredu' su Finska, Belgija, Estonija, Grčka, Rumunjska, Italija, Kosovo i Farski Otoci.

Na EP će se plasirati po dvije najbolje ekipe iz svake od osam skupina, te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

EP će se održati od 10. do 26. siječnja 2020. u Austriji, Švedskoj i Norveškoj. Na EP već su se plasirali domaćini, te Španjolci koji su slavili na ovogodišnjem europskom prvenstvu koje je održano u Hrvatskoj. 

JAKOSNE SKUPINE:
PRVA SKUPINA: Francuska, HRVATSKA, Njemačka, Slovenija, Danska, Bjelorusija, Mađarska, Makedonija
DRUGA SKUPINA: Rusija, Češka, Poljska, Island, Srbija i Crna Gora, te dvije od tri reprezentacije (BiH, Nizozemska, Portugal)
TREĆA SKUPINA: Latvija, Litva, Švicarska, Slovačka, Ukrajina, Izrael, Turska, te jedna od tri reprezentacije (BiH, Nizozemska, Portugal)
ČETVRTA SKUPINA: Finska, Belgija, Estonija, Grčka, Rumunjska, Italija, Kosovo i Farski Otoci

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije