Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽDRIJEB U ATENI Na kvalifikacijskom turniru u Ateni Hrvatska je smještena u skupini D

Hrvatska na dobrom putu prema Pekingu

repesa-txt.jpg
import
31.01.2008.
u 19:47

Hrvatski košarkaši u četvrtak su osjetili kako izgleda kad te "pomazi" Fortuna. Na ždrijebu za kvalifikacijski turnir u Ateni izabranici Jasmina Repeše smješteni su u skupinu D s reprezentativcima Kameruna i Portorika... @linkbox@

Da ne bi upali u zamku teorije "najlakši mogući ždrijeb", valja zaključiti da je skupina s Kamerunom i Portorikom vrlo dobra. Za prolaz u četvrtfinale treba biti na prve dvije pozicije što bi u navedenom društvu trebalo biti ostvarivo.

Ždrijeb ostalih skupina


Skupina A
Grčka
Brazil
Libanon

Skupina B
Njemačka
Novi Zeland
Zelenortski Otoci

Skupina C
Slovenija
Kanada
Južna Koreja

Križanje sa skupinom C, u kojoj se nalaze Koreja, Slovenija i Kanada, dodaje još jedan plus atenskom ždrijebu, a ujedno i povećava hrvatski status favorita za prolaz u polufinale turnira.

Ako se zna da na Olimpijske igre u Peking idu pobjednici polufinala i pobjednik "susreta za treće mjesto" onda je pogled prema Ateni od 14. do 20. srpnja sve pozitivniji. Izbjegnuta je vrlo jaka reprezentacija Brazila, kao i Novi Zeland, koji je Repešine trupe nadigrao prošlog ljeta u Crikvenici.

Pozitivan ishod ždrijeba tek je preduvjet za dobar rezultat u Ateni koji bi nas odveo u Peking na Olimpijske igre. Hrvatski košarkaški savez od ovoga bi trenutka trebao početi s pomaganjem izborniku Jasminu Repeši kako bi hrvatska reprezentacija u Atenu došla u najjačem mogućem sastavu.

Sustav natjecanja


Četvrtfinale:
1A - 2B
2A- 1B
1C - 2D
2C - 1D

Polufinale:
Pobjednik 1A-2B - Pobjednik 1C-2D
Pobjednik 2A-1B - Pobjednik 2C-1D

Kada bi Repeša za ljeto imao idealnu postavu, onda bi individualna snaga Portorika i veliki talent Kameruna pao u drugi plan. Sve dok nije tako, snaga Arroya, Ayusa, Santiaga, Diaza i ostalih mogla bi biti potencijalna opasnost, pogotovo ako se uzme u obzir da Portoriko jako dobro igra na velikim natjecanjima. Posebice je to osjetila reprezentacija SAD-a, koja je poražena od Portorika prvog dana Olimpijskih igara u Ateni 2004. godine.

S druge strane, prolaz u četvrtfinale kvalifikacijskog turnira tražit će neugodna momčad Kameruna, čiju kvalitetu potvrđuje i drugo mjesto s prvenstva Afrike prošle godine. Imena Vounanga, Boulija i Essengue hrvatskoj javnosti ne ulijevaju veliku dozu straha, ali skočnost i sve veća taktička zrelost afričkih ekipa zasigurno su snage drugoga hrvatskog protivnika u Ateni.

Do srpnja ima još dosta vremena, ali problemi sa zdravljem Marija Kasuna, kao i novi (stari) upitnici oko odazivanja ponajboljih individualaca Giričeka i Vujčića trebaju biti riješeni što prije.

S druge strane, dobra polusezona Roka Ukića u Romi, kao i dobre igre Zorana Planinića te Marka Popovića, uza sazrijevanje mladih centara Tomića i Baraća dobra su najava za ljeto. Na Europskom prvenstvu u Španjolskoj pokazali smo da možemo, sad Repeša i igrači trebaju to potvrditi u Ateni. I Pekingu...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije