Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEN EUROPA KUP

Hrvatska lakoćom pobijedila i Crnu Goru, incident pri kraju utakmice

Hrvatska vaterpolo reprezentacija
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/5
06.04.2018.
u 19:43

Strijelce Hrvatske predvodio je Maro Joković sa četiri pogotka. Dva gola postigao je Ante Vukičević, a po jedan Loren Fatović, Ivan Buljubašić, Josip Vrlić i Javier Garcia.

I u drugom nastupu na premijernom izdanju finalnog turnira LEN Europa kupa u Rijeci hrvatski vaterpolisti bili su uvjerljivi te svladali reprezentaciju Crne Gore sa 10:5 (3:1, 2:1, 4:3, 1:0) čime su se zadržali na vrhu ljestvice skupine B s dvije pobjede.

Strijelce Hrvatske predvodio je Maro Joković sa četiri pogotka. Dva gola postigao je Ante Vukičević, a po jedan Loren Fatović, Ivan Buljubašić, Josip Vrlić i Javier Garcia. Za Crnu Goru dva je pogotka postigao Đurđić, a po jedan Brguljan, Radović i Spaić.

Inače, na kraju utakmice dogodio se incident kada je crnogorski centra Vladan Spaić udario Andru Bušlju. Naš vaterpolist nakon toga je krenuo loviti Crnogorca po bazenu, a ovaj se sakrio iza suigrača. Uskoro su naši vaterpolisti smirili Bušlju, kojeg su suci isključili bez prava zamjene.

- Odigrali smo vrlo korektnu utakmicu, ne mogu reći da je bila odlična. Primili smo dva, tri slučajna gola. Obrana je bila odlična, napad u redu, osim igrača više. Tu smo upali u jednu rupu, nismo iskoristili četiri, pet igrača više zaredom. Najvažnije je bilo pobijediti, a uspjeli smo čak pobijediti i s većom gol-razlikom nego Srbija - rekao je nakon dvoboja izbornik hrvatske reprezentacije Ivica Tucak.

U posljednjem dvoboju u skupini B Hrvatska će u subotu, od 19 sati, igrati protiv Srbije.

- Čeka nas veliki meč. Uvijek teška utakmica dvije najjače reprezentacije svijeta. Novi meč s njima, nova utakmica puna neizvjesnosti i vrhunskog vaterpola. Igramo kod kuće i svim srcem ćemo željeti pobijediti. Hoće li to biti dovoljno, vidjet ćemo. Ja sam optimist i vjerujem u svoju momčad - zaključio je Tucak.

U prvom dvoboju 2. kola u skupini A, Italija je u petak svladala Mađarsku sa 10:5.

Komentara 1

DU
Deleted user
20:31 06.04.2018.

Srbi će dati sve od sebe pred domaćim navijačima ! 🥅

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije