Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas ždrijeb

Hrvatska je u Dohi među četiri nositelja i mogla bi izvući laku skupinu

28.01.2014., hotel Regent Esplanade, Zagreb - Potpredsjednik Vlade Ruske Federacije Arkady Dvorkovich proglasen je ambasadorom Sportskih igara mladih. Slavko Goluza i Igor Stimac.  Photo: Robert Anic/PIXSELL
20.07.2014.
u 11:00

Nositelji u ždrijebu su i Danska, Francuska i Španjolska

Večeras u 20.30 sati po srednjoeuropskom vremenu održat će se ždrijeb skupina za Svjetsko rukometno prvenstvo koje će se od 15. siječnja do 1. veljače sljedeće godine igrati u Katru. Ždrijeb će se održati u hotelu Ritz u Dohi, a rukometaši Hrvatske će nakon dugo vremena biti među četiri nositelja, uz Dansku, Francusku i Španjolsku.

- Ne zamaram se koga ćemo dobiti u ždrijebu. Možda je tek bitno da ne izvučemo Njemačku koja je u šestom šeširu zamijenila Australiju. Ipak je bolje da iz tog šešira dobijemo Iran, Ujedinjene Arapske Emirate ili Čile – istaknuo je Slavko Goluža, izbornik Hrvatske.

Prvi puta SP u jednom gradu

Hrvatska je u sjajnoj poziciji i mogla bi izvući dosta laganu skupinu. Primjerice, s Bosnom i Hercegovinom, Alžirom, Argentinom, Bahreinom i Čileom. Ali, moglo bi biti i dosta zeznuto ako se kuglice poslože tako da izvučemo Poljsku, Rusiju, Bjelorusiju, Tunis i Njemačku.

Sustav natjecanja je takav da će u četiri skupine igrati po šest reprezentacije, a prve četiri iz svake skupine će u osminu finala odakle kreće nokaut faza. Katar će kao domaćin imati pravo izbora skupine u kojoj želi igrati.

Slavko Goluža neće biti jedini hrvatski trener nazočan ždrijebu. Ivica Obrvan je izbornik Makedonije, a tu je i Nenad Kljaić koji je trenutačno bez kluba.

- Pokušavam nešto pronaći. Ne ide mi se iz Katra, ovdje je zaista ugodno i lijepo živjeti. Samo, stranac nikad nije siguran da će ostati trener barem dvije sezone. Predsjednici klubova vode glavnu riječ, čak crtaju i taktike. Imam plaćen stan do 5. kolovoza pa se nadam da ću do tada naći angažman – optimistično je raspoložen Kljaić.

Kakav je Katar? Mogu li kao domaćini daleko dogurati, pogotovo što ih vodi proslavljeni španjolski trener Valero Rivera?

- Sigurno mogu proći skupinu, mogu čak do četvrtfinala. Mogli bi i dalje da su uzeli neke europske igrače koji više ne igraju za svoje reprezentacije, primjerice Renata Sulića – priča Nenad Kljaić.

Prvi puta u povijesti, Svjetsko prvenstvo će se igrati u jednom gradu – Dohi. I to u četiri dvorane: Al Sadd (kapacitet 7.700 gledatelja), Aspire Dome (15.500), kompleks Katarskog rukometnog saveza (5.500) i Lusail (15.300). Od svih ovih dvorana najpoznatija je Aspire Dome gde je održano Svjetsko dvoransko atletsko prvenstvo 2010. godine. Tu je Blanka osvojila svoje posljednje svjetsko zlato u skoku u vis. Sve dvorane su u krugu od osam kilometara, a završnica će se održati u Lusail dvorani.

Sve dvorane klimatizirane

- Ono što je najbitnije jest činjenica da su sve dvorane klimatizirane i uvjeti za igranje bit će sigurno dobri – rekao je Leopold Kalin, član IO Svjetskog rukometnog saveza.

U Dohi je ionako sve klimatizirano. Jer, vanjska temperatura doseže do 45 stupnjeva Celzijevih. Ovih dana je nešto manje – samo 38 Celzija.

- Na more se ide kupati samo rano ujutro kada još sunce nije tako jako – istaknuo je Nenad Kljaić.

Po danu je nezamislivo pronaći šetače po ulicama pa se grad od 300.000 stanovnika čini totalno pustim i napuštenim. Tek kada zađe sunce, onda i grad malo živne jer su temperature na podnošljivih 25 do 26 Celzijevih stupnjeva.

>> Australci izbačeni sa Svjetskog prvenstva da bi se otvorilo mjesto za Njemačku!

Komentara 1

DH
dalibor.hren
12:31 20.07.2014.

Koga ili što predstavlja Štimac?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije