Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILOŠ TEODOSIĆ:

Hrvatska je na papiru bila bolja od Srbije, a mi bili u finalu!

Miloš Teodosić
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL
02.11.2014.
u 08:30

- Iskreno, nikad se nisam bolje osjećao na terenu nego na ovom SP-u. Nikad nisam bio zadovoljniji svojim igrama - rekao je Teodosić.

Kad se več činilo da mu je Cedevitin "terijer" Ivan Ramljak tu večer oduzeo svu genijalnost koju ima i da bi njegov CSKA u Zagrebu mogao izgubiti tlo pod nogama, Miloš Teodosić je u samo pet minuta pokazao svu raskoš svog talenta. Najprije je tog istog Ramljaka sjajnim driblingom "poslao po ćevape" i zabio tricu, a onda je zabio još tri trice za pobjedu Moskovljana.

Eto, na taj način Zagrepčanima se predstavio igrač koji je reprezentaciju Srbije posve neočekivano odveo sve do finala Svjetskog prvenstva.

- Iskreno, nikad se nisam bolje osjećao na terenu nego na ovom SP-u. Nikad nisam bio zadovoljniji svojim igrama. Imali smo mladog izbornika Đorđevića, koji je u tom trenutku još uvijek bio nedokazani trener, ali je imao nevjerojatnu energiju.

Boli me što nisam osvojio naslov

Prije SP-a pretpostavljalo se da su Hrvatska i Srbija na sličnim polaznim točkama što je pokazala i međusobna pripremna utakmica koju su Srbi dobili Bogdanovićevom tricom. Štoviše, s obzirom na ostale potencijalne suparnike (Španjolska, Brazil, Francuska), naši su u osmini finala priželjkivali upravo Srbe. Da idu na nekoga s kim imaju izglede barem 50-50.

- U posljednje tri-četiri godine, Hrvatska ima sjajne igrače, odličnu momčad i ne znam koji je razlog da ste na SP-u izgubili ritam. Štoviše, kada gledam na papiru sastav Hrvatske i Srbije, po imenima bih laganu prednost dao Hrvatskoj.

Nakon maestralnih izvedbi u Madridu, opet se povela priča o Teodosiću i NBA ligi. Je li on poput Ante Tomića kojeg to ne zanima ili je tu nešto drugo posrijedi?

- Ne mogu reći da me NBA ne zanima, no nekako bi se poklopilo da bih svako ono ljeto kada bi se pojavio konkretan interes za mene ja bio vezan dugogodišnjim ugovorom.

I ljetos je bilo tako jer je već prije SP-a potpisao novi trogodišnji ugovor s CSKA vrijedan preko sedam milijuna eura. S obzirom da je prije Moskve, tri godine proveo u Ateni (Olympiacos) on je očito čovjek koji se ne voli često seliti i mijenjati boje.

- CSKA je klub koji je meni dao veliku priliku i ja osjećam da mu se moram odužiti minimalno s jednim naslov prvaka Europe. To je nešto što mi nedostaje u karijeri i što želim najviše od svega. Zavolio sam CSKA, u njemu se osjećam dobro i ne vidim niti jedan dovoljno dobar razlog zašto bih promijenio klub.

U posljednje tri sezone svaki je put odveo CSKA do Final Foura, ali ne i do naslova, a prije tri godine mu se dogodilo da je prvakom postao klub (Olympiacos) kojeg je baš prethodno ljeto napustio. Kako je proživljavao te trenutke tuđeg slavlja?

- Kad igraš u klubu kao što je CSKA odlazak na Final Four i nije neki uspjeh, a sve te neuspjehe i danas proživljavam kada se o tome potegne priča. Ne boli me to što sam izgubio od svog bivšeg kluba nego što nisam osvojio naslov. I dan danas osjećam izvjesnu tugu zbog tog poraza.

Dražen je najbolji s ovih prostora

Sjeta ga je prožimala i prigodom posjeta Muzeju Dražena Petrovića.

- Mislio sam da sam gotovo sve znao o Draženu, no saznao sam dosta toga novoga. Ne vjerujem da će se u današnjoj košarci u nekoj ozbiljnoj utakmici dogoditi da netko zabije 62 koša kao Dražen u dresu Reala. Dojmilo me i to da je on studirao pravo, a danas je to postalo gotovo nezamislivo da vrhunski sport i studij idu zajedno. Dražen je za mene najbolji igrač s ovih prostora i ostaje velika žal što nije mogao do kraja pokazati svoje umijeće. Siguran sam da je poživio da bi on bio i najtrofejniji igrač s ovih prostora.

Draženova majka obradovala se Teodosićevu dolasku u Muzej. Kad je ušao sa suigračima iz CSKA i trenerom Itoudisem, gospođa Biserka Petrović dočekala ga je riječima:

- Ti si onaj u čijoj se igri može uživati, čija košarka ima nešto umjetničko.

Umjetnost je i to kako Srbi uspijevaju stvoriti razigravače, a Hrvati ne. Kako je Teodosić postao tako vrstan organizator igre?

- Ne mislim da samo Hrvatska ima problem sa "playmakerima" jer ih nema dosta kvalitetnih niti u cijeloj Europi. Srećom, u karijeri sam imao dva-tri trenera koji su se žrtvovali za moj razvoj, koji su me trpjeli kada je to bilo potrebno. To je jedini način.

>> Cedevita odigrala odličnu utakmicu, ali nije uspjela iznenaditi CSKA

Komentara 2

Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
09:18 02.11.2014.

Hrvatska već par prvenstava igra bez pleja. Ukić nije na reprezentativnom nivou, može igrati hrvatsku ligu. A trener koji to ne vidi je isto tako problematična pozicija. Zato smo mi 'jaki' a ipak gubimo.

HR
Hrvatska3014
09:22 02.11.2014.

Kada novinar prođe sumnjiv tečaj (Sanu memorandum II), onda piše ovakove naslove. Ljudi vam to kuže.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije