Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUMUNJKE JAČE U borbi za peto mjesto Rumunjska je bila bolja (36:33)

Hrvatska izgubila peto mjesto u produžecima

13.12.2008.
u 14:44

Rukometašice Hrvatske osvojile su na kraju šesto mjesto na Europskom prvenstvu u Makedoniji. U susretu za peto mjesto pobijedila nas je Rumunjska sa 33:36 (29:29) nakon produžetaka dva puta po pet minuta.

Propustile su naše rukometašice da petim mjestom izjednače najbolji plasman Hrvatske na europskim prvenstvima. Naime, 1994. godine smo bili peti na prvom EP-.u u Njemačkoj.

- Još smo jednom pokazali kako protiv najjačih možemo ravnopravno igrati. Jer, Rumunjska je ovdje došla po medalju. Dvaput smo uspjeli nadoknaditi minus od četiri pogotka, a to ne može baš svaka reprezentacija - rekao je Zdravko Zovko, izbornik Hrvatske.

Jelena Grubišić i Martina Pavić najveći su dobitak ove reprezentacije na ovom prvenstvu. Jelena je imala prosjek od 15 obrana u posljednje tri utakmice, a Pavić je s 20 godina igrala na crti poput prave iskusne igračice.

U nedjelju je ždrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini 2009. godine. Naša reprezentacija je nositelj, ali među nenositeljima ima itekako opasnih suparnica poput Francuske, Crne Gore, Srbije, možda i Danske. Najlakši ždrijeb bi bio da dobijemo Portugal, Slovačku, Austriju ili Bjelorusiju.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije