Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripremni susret

Hrvatska izgubila od Norveške, Goluža nije zabrinut

Hrvatska, rukomet (1)
Dusko Marusic/PIXSELL
07.01.2013.
u 20:31

- Jako smo dobro trenirali ovih dana i uvjeren sam da će se nam se taj trud vratiti na svjetskom prvenstvu

U drugoj prijateljskoj utakmici rukometaši Hrvatske pobijeđeni su u Umagu, pred 2000 gledatelja od Norveške sa 35:38 (18:20). I ako smo u prvoj utakmici uspjeli nadoknaditi minus od šest razlike, u jučerašnjoj nismo uspjeli nadoknadiit minus od sedam razlike. Serijom od 5:0 sredinom drugog poluvremena stigli smo samo do minus tri i to bi bilo to. 

 - Nema mjesta zabrinutosti. Jako smo dobro trenirali ovih dana i uvjeren sam da će se nam se taj trud vratiti na svjetskom prvenstvu. Da ne bude zabune bilo je stvari na ove dvije utakmice koje moramo popraviti. To je u prvom redu igra u obrani. No, obranu smo tek počeli uigravati na ovim završnim pripremama. Svoju pravu obranu igrali smo nekoliko minuta pa ste vidjeli kako smo za pet minuta smanjili razliku - rekao je Slavko Goluža, trener reprezentacije.

Izbornik je dosta mjenjao igrače..

 - Norveška je baš bio suparnik po mjeri. Igraju čvrstu obranu, trče svih 60 minuta.Trebala su nam takve dvije utakmice uoči svjetskog prvenstva - rekao je Goluža.

Damir Bičanić razigrao se u posljednjih desetak minuta.

 - Ne sjećam se kada smo ovako naporno trenirali, dvaput dnevno po dva i pol sata. I na dan utakmice smo imali jaki trening i zato smo bili umorni i spori u obrani - rekao je Bičanić

Blaženko Lacković danas će početi trenirati, a Zlatko Horvat još je na poštedi zbog uganuća zgloba.

U poluvremenu utakmice proglašeni su najbolji rukometaš i rukometašica u 2012. godini. U tradicionalnom izboru Sportskih novosti i HRS-a, za najboljeg rukometaša izabran je po prvi put Ivan Čupić, dok je najbolja rukometašica, peti put za redom, Andreja Penezić. Najbolji sudački par su Gubica i Milošević, a specijalni žiri za trenera godine izabrao je Slavka Golužu. Kada je išao po zasluženu nagradu zbog osvajanja dvje brončane medlaje na EP i OI, ponovo su, kao i u Puli,  uslijedili zvižduci, a potom odmah i skandiranje  - Ivano Balić, Ivano Balić.Navijači nikako da oproste izborniku što za SP nije pozvao rukometnog Mozarta.

Hrvatska je igrala u sastavu: Šego (jedna obrana), Alilović (tri obrane), Ivić, Marić 1, Duvnjak 4, Stepančić 2, Kopljar 2, Vori 2, Gojun, Matanović, Vuković 3, L. Šprem, Bičanić 4, J. Valčić, Mandalinić 2, Špelić, Štrlek 3, Čupić 12 (6), Musa 

Komentara 5

DH
dalibor.hren
20:41 07.01.2013.

Poslije gluposti s Balićem, Goluža će za mjesec dana biti ili sa štitom ili na štitu.

OB
-obrisani-
21:15 07.01.2013.

Hrvatska izgubila od Norveške, Goluža nije zabrinut jer su igrači uz Thompsonovu pjesmu skužili da su pokraj Boga i domoljublja ipak glavna snaga balkana ispred EU ulaza.

ZO
zoca
23:12 07.01.2013.

E moj Goluza dobro je da si vidio kako ce te proci na svjetskom ,dobiti 38 golova pa to je katastrofalno i to od Norveske koja je negdje u B klasi ..vi niste samo izgubili vi ste razvaljeni kao da ste Australija..ako se po jutru dan poznaje onda je upravo ta Australija koju jedino mozete pobijediti ali i tu ce biti muke..dobro je to Goluza i ja nisam zabrinut sto je jedno katastrofa natjecanje naspram uzitka vidjeti kako letis s klupe izbornika..cudi me kako te nisu igraci bojkotirali unistio si ekipu ,otjerao si im vodje i sad ti ekipa nema duse ni zara ..nemas pojma o rukometu i to ce ti sad pokazati protivnici u Spaniji...Zalosno pa eto ,nepravda svugdje pa eto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije