Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINALE MUŠKIH PAROVA

Hrvatska ipak ima finalista Roland Garrosa, danas se bori za nagradu od 290.000 eura

Tokio: Marin Čilić i Ivan Dodig izborili finale muških parova
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
04.06.2022.
u 14:02

Premda je 2011. osvojio svoj ATP turnir (prvi i jedini) i pored toga što je u listopadu 2013. bio 29. igrač svijeta, pronicljivi Hercegovac na vrijeme je shvatio da u singlu finale Grand Slam turnira nikad neće doživjeti.

Ivan Dodig igrat će danas u 15 sati u Parizu svoj 10. Grand Slam finale u parovima. Iz prethodnih devet šest je puta izašao kao pobjednik što oslikava pobjednički mentalitet 37-godišnjeg Međugorčanina koji se specijalizirao za igru parova, kako muških (dva Grand Slama) tako i mješovitih (četiri GS-a).

Premda je 2011. osvojio svoj ATP turnir (prvi i jedini) i pored toga što je u listopadu 2013. bio 29. igrač svijeta, pronicljivi Hercegovac na vrijeme je shvatio da u singlu finale Grand Slam turnira nikad neće doživjeti. I da se u igri parova, kojom se najbolji svjetski tenisači u pravilu ne bave, pružaju neslućene mogućnosti kako za sportski prestiž tako i za zaradu (pobjeda na Roland Garrosu donosi pojedincu 290.000 eura) pa u ATP-ovu vodiču piše da je Dodig od turnirskih nagrada zaradio 8,2 milijuna USD.

Ivan će finale zaigrati u partnerstvu s Amerikancem Krajicekom, i to protiv Nizozemca Rojera i Salvadorca Arevala. U svojim Grand Slam finalima Dodig je imao petero različitih partnera, a od svih mu je draži jedan s kojim je u dvostrukom kumstvu. A riječ je o Marinu Čiliću, koji je Dodigu bio kum na vjenčanju, a ovaj mu je uzvratio kumstvom sinu. A njih dvojica su, u paru, osvojila srebro na OI u Tokiju.

Ključne riječi

Komentara 2

ST
stipkomat
23:08 06.06.2022.

Ma koga zanimaju parovi, daj bjež' molim te!!!

DU
Deleted user
15:07 04.06.2022.

Ma bravo dečko. Još jedan vrhunski sportista iz sushednog rasadnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije