Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALA JE DANSKA

Hrvatska ima budućnost! Mladi rukometaši u borbi za medalju na Europskom prvenstvu

HRS
18.08.2021.
u 08:25

- Ova generacija pokazala je karakter da smo spremni za velike stvari. Gubili smo cijelu utakmicu ali smo na kraju uspjeli preokrenuti rezultat.

Rukometaši Hrvatske plasirali su se u polufinale Europskog prvenstva do 19 godina koje se igra u Koprivnici i Varaždinu. Sjajan niz od tri pobjede u skupini prvog kruga izabranici Kreše Ivankovića nastavili su u prvom susretu drugog kruga.

Pobijeđena je Danska sa 27:25 i tom pobjedom dečki su izborili polufinale bez obzira na posljednji susret skupine protiv Njemačke.

S Njemačkom za prestiž

- Gubili smo cijelu utakmicu, stalno smo lovili zaostatak. Tek smo ih uspjeli dostići u zadnjih desetak minuta. Počeli smo igrati odlično u obrani, ja sam obranio nekoliko bitnih lopti i na kraju smo pobijedili - rekao je Matej Mandić, novi vratar PPD Zagreba koji je sakupio šest obrana, ali sve u drugom poluvremenu.

Naime, u prvom je branio Kuzmanović koji je sakupio devet obrana.

- Takav je dogovor. Nas dvojica imamo odličnu komunikaciju, dobro surađujemo. Nadam se da će tako biti do kraja turnira. Ništa, sada idemo malo proslaviti ulazak u polufinale, a već danas igramo protiv Njemačke - zaključio je  Mandić.

Njemačka je jučer pobijedila Portugal sa 34:30 i treba joj najmanje bod u susretu protiv Hrvatske da i oni prođu u polufinale. Danska se također još nada polufinalu, ali prvo mora pobijediti Portugal, a  onda čekati da im naši rukometaši pomognu pobjedom protiv Njemačke.

- Ova generacija pokazala je karakter da smo spremni za velike stvari. Gubili smo cijelu utakmicu ali smo na kraju uspjeli preokrenuti rezultat. Hvala navijačima koji su nas bodrili svih 60 minuta. Bili su doista naš osmi igrač. Kada smo u samoj završnici poveli s pogotkom razlike tu prednost više nismo ispuštali - rekao je Marin Lisac, srednji vanjski reprezentacije i Dubrave.

Sada treba malo pratiti i zbivanja iz druge skupine drugog kruga jer od tuda dolazi suparnik u polufinalu. A tamo su Slovenija i Španjolska odigrale 37:37, a Švedska je pobijedila Island sa 29:27. Kolo prije kraja u igri za polufinale su Slovenija i Švedska koji imaju po tri boda, te Španjolska koja ima dva.

Kad smo uhvatili ritam...

- Drago mi je da su dečki pokazali pobjednički mentalitet. Moram im čestitati na fantastičnoj utakmici. U prvom poluvremenu nismo uspjeli pronaći pravi ritam. Imali smo problema s obranom, dobivali smo prelagano isključenja. Početkom drugog poluvremena, kada je Mandić stao među vratnice, dobili smo malo na sigurnosti. Uhvatili smo ritam i bilo je samo pitanje trenutka kada ćemo ih prestići. Želio bi ovom prilikom pozdraviti sve one koji nisu mogli biti s nama u Koprivnici. Znat će oni koji su to - rekao je Ivanković.

Hrvatska je igrala u sastavu: Kuzmanov, Mandić,Božičević, Lisac 9, Dujić, Car, Barbić 6, Komljenović 1,Grubišić 2, Hršak 4, Zakić, Neralić, Raužan, Jurišić 4, Salić 2.

Komentara 1

DU
Deleted user
12:33 18.08.2021.

A gdje je TV prijenos ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije