Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
biciklizam

Za 11 milijuna kuna utrku gleda 15 milijuna ljudi

Vladimir Miholjevic
Professional Continental
10.04.2015.
u 07:30

Utrka ima klasifikaciju prve kategorije, što znači da je kvalitetom odmah iza Tour de Francea, Giro de Italije i Vuleta a Espane

Hrvatska će od 22. do 26. travnja biti domaćin biciklističke utrke Tour of Croatia. Nastupit će 160 biciklista iz dvadeset momčadi, među kojima reprezentacije Italije i Rusije, dok će Hrvatsku predstavljati momčad Meridian Kamen Team. Utrka ima klasifikaciju prve kategorije, što znači da je po kvaliteti odmah iza najpoznatijih biciklističkih utrka –Tour de France, Giro de Italia i Vuelta a Espana.

Cijela priča košta 11 milijuna kuna, od čega najveći dio novca odlazi na produkciju. Za tehnički dio prijenosa angažirana je španjolska produkcija kuća ISB, inače izvršna producentska kuća na posljednjih 12 olimpijskih igara, koja će utrku snimati kamerama u vožnji te uz pomoć posebnog snimateljskog helikoptera. Za dva sata dnevnih prijenosa na Eurosportu trebalo je izdvojiti 370.000 eura. S obzirom na to da se Eurosport emitira u 54 zemlje svijeta, dnevno će utrku iz Hrvatske pratiti oko 15 milijuna gledatelja.

Trasa je ukupno dugačka 900 kilometara. Start je u Makarskoj, a prva etapa vozi se do Splita. Druga etapa je od Šibenika do Zadra, treća od NP Plitvice do Učke, četvrta od Pule do Umaga i peta od Svetog Martina do Zagreba.

Tour of Croatia idealna je promocija i hrvatskih prirodnih ljepota jer trasa vodi kroz nacionalne parkove Krka i Plitvice te tri parka prirode – Biokovo, Velebit i Učku.

– Ukupni je nagradni fond utrke 38.500 eura. Biciklisti će se nadmetati i za najbolje rezultate po pojedinim disciplinama kao što su pobjednik etape, najbolji vozač s osvojenim bodovima na brdskim te sprinterskim etapama, ukupni pobjednik s najboljim vremenom svih etapa – rekao je Vladimir Miholjević, član organizacijskog tima agencije Top sport Events. Inače, Miholjević je jedanaest godina zaredom, od 1993. do 2004., bio proglašavan za najboljeg hrvatskog biciklista, a sudjelovao je i na Tour de Franceu, Giru, Vuelti...

>> Najbolji rezultat HR biciklizma: Miholjević 10. u etapi!

Komentara 1

DI
dinamojavolim1
09:04 10.04.2015.

sve pohvale ljudima koji su ovo organizirali biciklizam je jako popularan u svijetu i ovo ce biti odlicna reklama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije