Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ MINUTE U MINUTU

Hrvatska - Argentina 3:2

01.03.2006.
u 23:41

'3 - Hrvatska je nakon odličnog početka i dva kornera povela već u 3. minuti! Kranjčar je iz slobodnjaka nabacio s lijeve strane, greška obrane Argentine (nesporazum Burdisso - Abbondanzieri) koju je sa manje od deset metara iskoristio napadač Werdera i Hrvatska je povela! 1:0 za Hrvatsku.

'4 - Čim se krenulo sa centra, Argentinci izjednačuju. Messi je pušten sam u šesnaestercu, primio je loptu i uposlio Teveza koji je bio na drugoj vratnici. Možda se radilo i o zaleđu, no gol je priznat. 1:1.

'6 - Kakav početak utakmice u Baselu! Messi u sljedećem napadu Argentine prima loptu na dvadesetak metara, naša obrana nije čvrsto na njemu, napadač Barce je stvorio prostor za udarac. Opalio je Messi sa 17 metara u desni kut, a Pletikosa je bio nemoćan. 2:1 za Argentinu.

'14 - Nakon pet minuta nešto mirnije igre, Hrvatska ima dvije lijepe prilike. Prvu je propustio Pršo, a već u sljedećem napadu centaršut Modrića nije našao glavu hrvatskih igrača. Igra se vrlo živo, brz teren i pomalo konfuzne obrane omogućuju stalna uzbuđenja pred oba gola.

'20 - Riquelme pokušava iz velike daljine, lopta odlazi pored vratnice. Pletikosa je bio spreman intervenirati.

'26 - Babić u šesnaest za Pršu, no obrana Argentine čisti. Hrvatska je još uvijek u napadu, ali ništa od toga. Nakon prvih 25 minuta može se reći da je utakmica vrlo dobra, a Hrvatska i Argentina igraju podjednako kvalitetno i agilno.

'30 - Niko Kovač ima sjajnu ideju, očekivalo se da će pucati, no on je išao uposliti Klasnića. Šteta, igrač Werdera ostao je za korak kratak.

'31 - Dvije stopostotne prigode za Argentinu. Babić je loše vratio za Tomnasa, ali Crespo nije uspio zabiti za 3:1. No, uspio je nabaciti za Messija čiji je udarac u posljednji trenutak blokiran.

'36 - Opet Argentina u dobroj prigodi. Bili su tri na jedan, lopta je s lijeve strane došla na Teveza, ali je bila prejaka pa je Tevez morao ubaciti u vatru, ali očistila je naša obrana.

'41 - Mala ofenziva Hrvatske, lopta je na lijevoj strani, Babić za Modrića, ovaj za Kranjčara u sredinu. Niko je išao na dupli pas, no agilna obrana Argentine je otklonila opasniost.

'45+1 - Kraj prvog dijela u kojem smno gledali vrlo dobar nogomet. U prvih pola sata Hrvatska i Argentina bile su podjednako kvalitetne, a onda je u posljednjoj trećini prvog poluvremena južnoamerička momčad imala tri stopostotne prilike koje nije iskoristila, ali zbog toga možemo reći da je ipak bila nešto bolja reprezentacija u prvom dijelu.

'46 - Odmah na početku drugog dijela Cico Kranjčar umjesto Tomasa ubacuje Tokića.

'50 - Korner za Hrvatsku izvodi Kranjčar, skače Tudor, ali sa sedam metara nije dovoljno jako pucao. U istoj minuti je Srna zbog nesportske geste dobio žuti karton.

'52 - Izjednačenje! Sjajan prodor Prše po lijevoj strani, ubaciio je za Srnu na drugoj vratnici, a desno krilo Hrvatske je sa sedam metara udarcem glavom izjednačilo rezultat. To je već deveti gol Darija Srne za reprezentaciju Hrvatske. 2:2.

'58 - U Baselu se nastavilo s odličnom igrom, a naša momčad igra u nastavku bolje. Agresivniji smo i ne dozvoljavamo Argentincima da se razmašu.

'60 - Argentinski izbornik vadi braniča Coloccinija, a ubacuje kreativca-veznjaka iz Porta, Gonzaleza.

'62 - Kranjčar iz kornera direktno u gol, vratar Argentine boksa loptu, a Srna sa 16 metara ne pogađa gol. Dobra prigoda za vodstvo Hrvatske.

'67 - Sjajna prigoda za Hrvatsku. Niko Kovač za Pršu na lijevoj strani, ali je vratar Argentine na vrijeme izletio. Odlična kontra, šteta što nismo izjednačili. Hrvatska je u prvoj polovici drugog dijela definitivno bolja momčad.

'68 - Umjesto Teveza ulazi Aimar.

'73 - Napad Argentine, Gonzalez sa desne strane ubacuje za Messija, ovaj puca glavom, no naši blokiraju. Lopta dolazi do Cambiassa koji sa 18 metara puca iz prve, ali Niko Kovač se našao na putu i opasnost je otklonjena.

'75 - Zamjena na obje strane, umjesto Klasnića je ušao Olić (bio ozlijeđen skoro šest mjeseci), a kod Argentine umjesto Crespa napadač Zaragoze Diego Milito.

'78 - U posljednjih pet minuta Argtentina ima inicijativu, no bez izglednijih prigoda.

'80 - Dvije prigode za Hrvatsku u istoj minuti. Prvo je Kranjčar izveo korner na drugu vratnicu, Tudor je glavom vratio na pet metara, a Argentina izbacuje. Modrić je opet ubacio na Tudora, a igrač Siene je pucao nogom, ali nedovoljno jako.

'82 - Ozlijeđenog kapetana Niku Kovača zamijenio je Jerko Leko.

'84 - Težak prekršaj Burdissa i žuti karton. U istoj minuti je danas vrlo dobrog Modrića zamijenio Ivan Leko.

'87 - Tudor je zbog oštrog prekršaja nad Militom dobio žuti karton, no naš igrač je dobro postupio jer je to bio jedini način da se spriječi opasna kontra Argentine.

'90 - Ivan Leko je povukao kontru, lopta je došla do Srne na desnoj strani. Darijo je ubacio za Pršu koji glavom nije uspio bolje zahvatiti loptu.

90 - Priliku da ubilježe nastup dobili su Buljat i Petrić. Izišli su Pršo i Kranjčar.

90+2 - Već kad se očekivao kraj, Hrvatska je zabila pobjedonosni gol! Ivan Leko je izveo korner, a lopta se od leđa Darija Šimića sretno odbila u suprotni kut Abbondanzierija. 3:2 za Hrvatsku.

90+3 - Kraj utakmice i pobjeda Hrvatske 3:2.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije