Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP u vaterpolu

Hrvatice samo jednu pobjedu od povijesnog dosega

Europsko prvenstvo u vaterpolu za žene, Njemačka - Hrvatska
Marko Lukunic/PIXSELL
29.08.2022.
u 18:55

- Sve što smo poželjele, sve nam je uspjelo - ustvrdila je nakon utakmice naša kapetanica Ivana Butić

Hrvatska - Njemačka 15:8! Ne to nije bio susret muških reprezentacija, iako sumnjamo da bi izabranici Ivice Tucka u tolikoj mjeri pokorili njemačke vaterpoliste. Pobjeda je to naše ženske reprezentacije u drugom kolu EP-a u Splitu, priželjkivana i nadasve korisna, zapravo fantastična, pobjeda koja pulenke Aljoše Kunca vodi na korak od četvrtfinala.

Hrvaticama je, naime, potrebna još pobjeda nad Rumunjkama u srijedu (17.30 sati, HTV 2), pa da osvoje četvrto mjesto u svojoj skupini A i uđu među osam najboljih reprezentacija na Starom kontinentu. A to bi bio i najveći uspjeh hrvatskog ženskog vaterpola, barem kad su seniorke u pitanju.

Mora se čestitati našim curama na sjajnoj i angažiranoj igri, bile su "unutra" sve 32 minute, bilo je i pogrešaka, ali one nisu bile posljedice nezalaganja.

- Sve što smo poželjele, sve nam je uspjelo - ustvrdila je nakon utakmice naša kapetanica Ivana Butić, a najbolja strijelkinja Emmi Miljković (6 pogodaka) pridodala je:

- Odradili smo prvu važnu utakmicu, onu za koju smo se uostalom i posebno pripremale posljednjih mjesec dana. Poštovale smo dogovor, nismo srljale, igrale smo duge napade i čvrsto u obrani. Zaustavile smo ljevakinju Vosseberg koja je Rumunjskoj dala sedam golova i tako obavile smo pola posla. Sad imamo dan odmora koji ćemo iskoristiti da se što bolje pripremimo za dvoboj s Rumunjkama. Ozračje u reprezentaciji je jako dobro, nikad bolje i mislim da možemo puno - napomenula je Emmi, Riječanka sa zagrebačkom adresom koja je već dugo godina u vrhu hrvatskog vaterpola..

Podatak da se čak sedam naših reprezentativki upisalo u listu strijelaca pokazuje da više ne ovisimo o raspoloženju jedne ili dviju igračica nego da imamo momčad. To jest - djevojčad.

A i publike na tribinama je sve više, jučer je naše igračice bodrilo i 234 djece iz vaterpolskoga kampa HVS-a u Splitu.

U ostalim susretima drugog kola postignuti su sljedeći rezultati: Francuska - Srbija 15:14, Izrael - Slovačka 18:7, Grčka - Rumunjska 24:3, Nizozemska - Mađarska 13:4, Španjolska - Italija 9:12.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije