Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠPANJOLSKA UVJERLJIVA

Hrvatice poražene u četvrtfinalu. Nastavljaju borbu za dobar plasman

Europsko prvenstvo u vaterpolu za žene, Hrvatska - Italija
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
09.01.2024.
u 17:56

Hrvatske vaterpolistice zaustavljene su u četvrtfinalu, baš kao i na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj prije dvije godine. Tada su bolje od Hrvatica bile Talijanke

Vaterpolistice Hrvatske poražene su u četvrtfinalu Europskog prvenstva u nizozemskom Eindhovenu, bolja je bila reprezentacija Španjolske 17-6 (5-2, 4-3, 3-0, 5-1). Za Hrvatsku je Iva Rožić postigla dva pogotka, dok su po jedan dodale Jelena Butić, Kiara Brnetić, Neli Janković i Bruna Barišić. Na drugoj strani Španjolke su predvodile Pili Pena i Paula Camus, obje su postigle po četiri gola.

Španjolskoj nije dugo trebalo da se odvoji te je prva četvrtina završila vodstvom 5-2 aktualnih europskih prvakinja. U drugoj dionici povećale su Španjolke na 6-2, ali potom suparničku mrežu pogađaju Barišić i Butić za 4-6.

GALERIJA Hrvatska nakon drame peteraca poražena od Crne Gore, osvojili smo drugo mjesto u skupini

Europsko prvenstvo u vaterpolu za žene, Hrvatska - Italija
1/8

Bio je to posljednji, kakav takav, rezultatski kontakt koji je imala Hrvatska. Pobjegla je potom Španjolska na 8-4 i 9-5, a sve je zaključeno nizom pogodaka Španjolki u trećoj četvrtini.  Napadački je Hrvatska ostala bez gola u trećoj četvrtini, Španjolska je zabila tri za 12-5 čime je dvoboj riješen. U preostalim četvrtfinalnim ogledia igraju Nizozemska - Velika Britanija, Grčka - Francuska i Italija - Mađarska.

VEZANI ČLANCI:

Hrvatske vaterpolistice zaustavljene su tako u četvrtfinalu, baš kao i na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj prije dvije godine. Tada su bolje od Hrvatica bile Talijanke. Inače, na posljednjem EP slavile su upravo Španjolke koje su u Hrvatskoj proslavile treći naslov europskih prvakinja u svojoj povijesti. Hrvatskoj u nastavku prvenstva ostaje borba od pete do osme pozicije.

VIDEO Noa Mikić i Moreno Živković pokazali su da su veliki talenti Dinama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije