Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMANTA FABRIS

Hrvatica otkrila kako živi na nama nezamislivim temperaturama, na -28°C!

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
01.03.2021.
u 07:00

– Automobili ovdje imaju i sjajnu aplikaciju koju namjeravam ugraditi u auto i kad se vratim doma – istaknula je Fabris

Samanta Fabris, kapetanica hrvatske odbojkaške reprezentacije, od 2019. igra u ruskom Dinamu iz Kazanja. To joj je sedmi klub u karijeri, nakon Rijeke, Chierija, Modene, Novare, Casalmaggiorea i Conegliana.

– Da, već sam dvije godine ovdje, i po ugovoru još jednu, pa sam se naviknula na sve, čak i na niske temperature. Ovih je dana oko -28 Celzija, s osjetom hladnoće -40, a najviše koliko sam doživjela bilo je, ako se ne varam, -35 Celzija. Priviknuti se možeš, ali naviknuti nikako. Na treninge idem automobilom.

Vozim terenca, parkiralište mi je u zgradi tako da nije strašno, a automobili ovdje imaju i sjajnu aplikaciju koju namjeravam ugraditi u auto i kad se vratim doma. Naime, 15-ak minuta prije nego li mislim krenuti ikamo, uključim putem aplikacije grijanje u automobilu i motor koji se onda zagrije dok sjednem unutra – kaže Samanta.

Kako ide s ruskim jezikom?

– Odlično, dala sam neke intervjue na ruskom, iako nisam još do kraja zadovoljna. Uglavnom, nitko se ne žali na moj ruski jezik – istaknula je.

Igramo pred navijačima

Jeste li zadovoljni rezultatima Dinama?

– Osvojile smo dva Superkupa, kup i prvenstvo Rusije. Trenutačno smo druge na tablici, no još nas očekuje susret za prvo mjesto s moskovskim Dinamom. Iako, na kraju se igra Final Six, pa smo sve podredile tome, nakon što smo ispale iz europske Lige prvakinja gdje se, u najmanju ruku, nismo baš iskazale. Jednostavno, u Europi nismo bile prepoznatljive – rekla je Fabris.

Kako je s pandemijom u Rusiji?

– Ovdje je sve normalno, dvorane su pune navijača, osim na vaterpolu, sve funkcionira kao i prije, restorani su otvoreni, gotovo nitko ne nosi maske i o cijepljenju se zapravo uopće ne govori – naglasila je Samanta koja se istaknula dobrim djelom nakon razornog potresa koji je pogodio Petrinju i okolicu.

Pomažemo Banovini

– Kada sam vidjela razmjere potresa na Banovini, zapitala sam se odmah kako bih i ja mogla pomoći.

Povezala sam se s našim reprezentativcem Ivanom Raičem koji igra u Grčkoj te s još nekim našim igračicama i igračima, poput Katarine Pavičić i Frana Peterlina, i odlučili smo pokrenuti crowdfunding akciju za pomoć stradalima od potresa. U prvi smo mah mislili djelovati odmah, no vidjeli smo da pristiže puno pomoći u hrani i odjeći, pa smo se odlučili za donirane montažne kućice, što nam se čini važnije u ovom trenutku. Akcija je još u tijeku, dok ne sakupimo dovoljno i isporučimo je nekome kome će biti najpotrebnija – rekla je Samanta.

Uskoro će i Europsko prvenstvo, a Zadar je domaćin jedne skupine.

– Veselim se ljetu i pripremama u Zadru – rekla je. 

Komentara 5

RO
robim
09:42 01.03.2021.

To je grijanje bez uppaljenog motora koje koristi na tisuce u eu malo prouci o cemu se radi pa onda komentiraj (Herceg56:)

DU
Deleted user
09:27 01.03.2021.

Samanta Fabris, obožavam te i tvoju odbojku. Zaradi novce i vrati se u Domovinu. Neka te dragi Bog čuva od ozljeda.

ST
stopostohrvat.
09:56 01.03.2021.

Joj kako se mala skupi na minus 28 Stepeni. Ponekad je zima dobra i njezna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije