Naslovnica Sport Nogomet

Hrvatica dizajnirala Fifin trofej za najboljeg nogometaša svijeta

Fifin trofej dizajnirala je Hrvatica Ana Barbić Katičić, a izrađen je tehnologijom koja se koristi u izradi dijelova za svemirsku industriju i formulu 1
06. siječnja 2017. u 22:03 3 komentara 1281 prikaza
Fifin trofej
Foto: Fifa.com/You Tube Screenshot
Pogledajte galeriju 1/7

Fifa će u Zürichu 9. siječnja dodijeliti nagradu za najboljeg nogometaša svijeta. Cristiano Ronaldo, Lionel Messi i Antoine Griezmann bore se za nagradu, a o pobjedniku odlučuju glasovi izbornika i kapetana svih reprezentacija, novinara iz 200 redakcija širom svijeta te glasovi navijača na Fifinoj internetskoj stranici.

Fifin trofej dizajnirala je Hrvatica Ana Barbić Katičić, a izrađen je tehnologijom koja se koristi u izradi dijelova za svemirsku industriju i formulu 1.

Cristiano Ronaldo IZBOR FRANCE FOOTBALLA Cristiano Ronaldo najbolji nogometaš svijeta, Luka Modrić među elitom!

Trofej je dizajniran s loptom na vrhu kao podsjetnik na prvi SP u Urugvaju 1930. godine.

- Nekako je trebalo odati počast najboljima na svijetu, to je bila inspiracija. Dijelili smo ista uvjerenja da ne bismo trebali odstupati od klasičnih konvencija i da poštujemo identitet Fife i vrijednosti koje su kamen temeljac sportu od njezinih najranijih dana - rekla je hrvatska dizajnerica Ana Barbić Katičić za Fifinu internetsku stranicu.

Trofej je težak 6,5 kilograma, a obrađuje ga stroj koji ima preciznost 12.000 dio milimetra. Istom tehnologijom rade se dijelovi za svemirsku industriju i za formulu 1. Pehar je srebrne boje, na vrhu je lopta koja simbolizira povijest nogometa. 

- Dizajn trofeja je pomalo futuristički. Lopta predstavlja prvi SP u Urugvaju. Finale je igran s dvije lopte, a ovo je jedna od te njih - rekao je Zvonimir Boban.

Zlatnu loptu koju dodjeljuje France Football već je dobio Cristiano Ronaldo.

CCC
Must have
Proljetni komadi u kojima ćete izgledati stajliš, a za njih ne morate potrošiti pravo bogatstvo

A1 izdvaja za Vas