Naslovnica Sport Nogomet

Hrvatica dizajnirala Fifin trofej za najboljeg nogometaša svijeta

Fifin trofej dizajnirala je Hrvatica Ana Barbić Katičić, a izrađen je tehnologijom koja se koristi u izradi dijelova za svemirsku industriju i formulu 1
06. siječnja 2017. u 22:03 3 komentara 1301 prikaza
Fifin trofej
Foto: Fifa.com/You Tube Screenshot
Pogledajte galeriju 1/7

Fifa će u Zürichu 9. siječnja dodijeliti nagradu za najboljeg nogometaša svijeta. Cristiano Ronaldo, Lionel Messi i Antoine Griezmann bore se za nagradu, a o pobjedniku odlučuju glasovi izbornika i kapetana svih reprezentacija, novinara iz 200 redakcija širom svijeta te glasovi navijača na Fifinoj internetskoj stranici.

Fifin trofej dizajnirala je Hrvatica Ana Barbić Katičić, a izrađen je tehnologijom koja se koristi u izradi dijelova za svemirsku industriju i formulu 1.

Cristiano Ronaldo IZBOR FRANCE FOOTBALLA Cristiano Ronaldo najbolji nogometaš svijeta, Luka Modrić među elitom!

Trofej je dizajniran s loptom na vrhu kao podsjetnik na prvi SP u Urugvaju 1930. godine.

- Nekako je trebalo odati počast najboljima na svijetu, to je bila inspiracija. Dijelili smo ista uvjerenja da ne bismo trebali odstupati od klasičnih konvencija i da poštujemo identitet Fife i vrijednosti koje su kamen temeljac sportu od njezinih najranijih dana - rekla je hrvatska dizajnerica Ana Barbić Katičić za Fifinu internetsku stranicu.

Trofej je težak 6,5 kilograma, a obrađuje ga stroj koji ima preciznost 12.000 dio milimetra. Istom tehnologijom rade se dijelovi za svemirsku industriju i za formulu 1. Pehar je srebrne boje, na vrhu je lopta koja simbolizira povijest nogometa. 

- Dizajn trofeja je pomalo futuristički. Lopta predstavlja prvi SP u Urugvaju. Finale je igran s dvije lopte, a ovo je jedna od te njih - rekao je Zvonimir Boban.

Zlatnu loptu koju dodjeljuje France Football već je dobio Cristiano Ronaldo.

Ilustracija
VAŽNO
Imate atmosferski bojler? Ovo su neke stvari na koje treba paziti kako biste izbjegli tragične posljedice

A1 izdvaja za Vas