Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasprodani Euro

Hrvati su prvo kupovali najskuplje aranžmane za Euro

18.06.2012., Zagreb - Navijaci prate trecu utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije na Euru 2012., u susretu sa Spanjolskom na Trgu bana Josipa Jelacica. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
Foto: Grgur Žučko/pixsell
1/9
06.06.2016.
u 21:40

Procjenjuje se da će samo avionima, u agencijskoj organizaciji, u Francusku otputovati barem 1500 Hrvata

Avioputnici za Europsko nogometno prvenstvo u Francuskoj ovih dana kupuju posljednja slobodna mjesta u čarterima iz Zagreba za Pariz, Saint Etienne i Bordeaux, u kojima vatreni igraju prve tri utakmice.

Mnogi će hrvatski navijači, istina, putovati u Francusku i u vlastitoj organizaciji, a oni koji su se odlučili za agencije birali su između jeftinijih jednodnevnih avionskih putovanja od po oko 3600 kuna do petodnevnih za 18.250 kuna ili desetodnevnih, recimo, po cijeni od 32.000 kuna.

Kupce, svjedoče u agencijama, nije bio problem naći ni za najjeftinije ni za najskuplje nogometne paket-aranžmane.

Spremni za još čartera

Osim najvatrenijih navijača, koje motivira isključivo nogomet, put Francuske spremaju se i bračni parovi, poslovni ljudi... koji će nogometnu atmosferu spojiti s klasičnim turističkim sadržajima; razgledima, posjetima muzejima, gastronomskim i enološkim doživljajima, krstarenjima i slično.

Procjenjuje se da će samo avionima, u agencijskoj organizaciji, u Francusku otputovati barem 1500 Hrvata, a ukupno bi našu nogometnu reprezentaciju, uključujući Hrvate koji žive u Francuskoj, Austriji, Njemačkoj... moglo bodriti oko 20.000 navijača.

Nogometne sladokusce u Francuskoj ne čeka, međutim, samo slavlje sporta. Nogometni spektakl koji s nestrpljenjem iščekuju milijuni zaljubljenika u taj sport diljem svijeta pod sjenkom je terorističkih prijetnji.

– Ne možemo se pretvarati da straha od putovanja nema, on postoji i, da je sigurnosna situacija bolja, vjerojatno bi više naših građana putovalo na Euro – smatra Ivan Pukšar, direktor agencije Kompas.

– Zna se da se Francuska za taj događaj priprema mjesecima, da je sve maksimalno spremno, bit će silnih kontrola, navijači će, recimo, na ulazu u stadione prolaziti čak četiri kontrole.

Hrvatsku se nogometnu reprezentaciju, inače, u Francusku ispraća s lijepim sjećanjima na Svjetsko nogometno prvenstvo ‘98., kad su vatreni dosegli broncu. Iako velike euforije nema, u agencijama su spremni, za slučaj pobjeda naših nogometaša organizirat će dodatne čarter-letove.

Agencije su se pretežito odlučile za avionske aranžmane. Autobusna putovanja više nisu toliko zanimljiva otkako se mogu relativno povoljno kupiti avionske karte. U više agencija kažu da za autobusna putovanja nije bilo upita.

– Ali zato su neki avionski aranžmani rasprodani još prije mjesec dana. Prvi su otišli oni skuplji aranžmani, koji nisu čisto sportsko putovanje, nego uključuju i bogat turistički program. Među takvima je, recimo, dvodnevno putovanje u Pariz, u vrijeme utakmice naše reprezentacije s Turskom, za 8750 kuna – otkriva Maša Bulum, voditeljica Odjela sportskih putovanja u agenciji Bantours.

Na vrijeme smo se organizirali

Možda manje komforno, ali financijski su, čini se, ponajbolje prošli oni koji su odlazak na Euro 2016. počeli organizirati prije više mjeseci.

– Prije pola godine počeli smo se pripremati, tražiti jeftine avionske karte i smještaj. Letimo jednim niskobudžetnim avioprijevoznikom iz Venecije, uspjeli smo dobiti kartu do Lyona za 20 eura, a još toliko koštao nas je i let do Bordeauxa. Po sličnoj smo cijeni našli i povratne karte, noćit ćemo pet dana u jednom privatnom apartmanu, a cijeli trošak po osobi nam je oko 2500 kuna – otkriva član jedne mlade zagrebačke ekipe hrvatskih navijača.

>>U karlovačkoj pivovari 'složena' velika hrvatska navijačka zastava s potpisima navijača

Komentara 5

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
22:36 06.06.2016.

sretno svima i da se sretno vratite

Avatar navijač
navijač
14:05 10.06.2016.

Koliko ja znam samo nepismena osoba u javnom hrvatskom glasilu može napisati "avion" to je tuđa riječ za zrakoplov. Sve mi se čini da bi i Večernji mogao doživjeti sudbinu vijesnika.

TR
trnjedotokija
01:14 07.06.2016.

ima se para,šatro,,nije to to,nema pravih navijača,sam kurabe i sponzori,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije