Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Hrvati slavili bez dojmljivih nastupa, Real jedva do gola

Miroslav Klose
Pixsell
28.09.2010.
u 22:49

Šest kaznenih udaraca je dosuđeno na osam utakmica. Dva su promašena.

Bila je to večer u kojoj Hrvati nisu bili u glavnim ulogama, ali naši su dečki stigli do lijepih pobjeda, vrijednih bodova. Bayern je (Pranjić od prve minute, Olić igrao od 56. minute) nakon puno problema preokrenuo u Baselu i slavio 2:1, a Šahtar je (Srna s trakom od prve minute, Eduardo da Silva ušao u 75. minuti) slavio u Bragi s uvjerljivih 3:0.

Pranjić devedeset minuta

Luis Van Gaal odlučio je i dalje držati Ivicu Olića u frižideru. Naime, Bayern je u krizi, Oliću ne ide i strogi Nizozemac vrlo brzo zaboravlja sve što je Ola dao Bavarcima u prošloj sezoni. Nema kod Van Gaala života na staroj slavi. No, zato je sinoć vjerovao Danijelu Pranjiću koji je odigrao cijelu utakmicu te zaradio žuti karton. Junak pobjede Bavaraca bio je njihov dječak Sebastian Schweinsteiger. Postigao je oba pogotka, jedan iz kaznenog udarca, i, što se Lige prvaka tiče, tu je Bayern odličan – dvije utakmice, šest bodova i hodanje prošlosezonskom stazom.

Šahtar koji je još jednom predvodio kapetan Darijo Srna pokazao je da je puno stariji i europski ugledniji od porugalske Brage. Darijo je još jednom bio vrlo dobar, a bila je to večer Brazilca Luiza Adriana. Postigao je dva pogotka pa zasluženo otišao pod tuš. Zamijenio ga je naš reprezentativac, a njegov sunarodnjak Eduardo da Silva. U tih petnaest minuta Eduardo je imao dvije prilike, no nakon što je u posljednje dvije utakmice Šahtara bio strijelac, sinoć njegovi topovi nisu radili.

Madridski Real se pak dugo, dugo mučio u Auxerreu. Taj mali, ali žilavi francuski klub, koji je za Dinamo iz Zagreba ostao noćna mora, imao je svoje prilike, čak su i neposredno prije primljenog pogotka pogodili vratnicu velikog Reala, ali nisu na kraju uspjeli. Argentinac Di Maria donio je velika tri boda Joseu Mourinhu koji će nakon blijede igre trpjeti kritike novinara.

Brazilska noć

A da Liga prvaka zapravo ovisi o brazilskim nogometašima, otkrit će podatak da su od 21 gola na osam utakmica čak sedam postigli Brazilci, a da je samo pet igrača postiglo šest golova (Schweinsteiger 2) za klub iz čije su zemlje. Izvedeno je šest kaznenih udaraca što je jako puno na osam travnjaka. Četiri su realizirana, a dva od tri promašena su baš na utakmici Partizana i Arsenala – 1:3.

Skupina E:
Roma - Cluj 2:1
Basel - Bayern 1:2

Skupina F:

Spartak - Žilina 3:0
Chelsea - Marseille 2:0

Skupina G:

Ajax - Milan 1:1
Auxerre - Real Madrid 0:1

Skupina H:
Braga - Šahtar 0:3
Partizan - Arsenal 1:3

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
06:51 29.09.2010.

A slovenci????kako su oni nastupali,ili možda oni u četvrtak nastupaju,sinoć su se odmarali....ima nekakvo takmičenje u joldanju.....

JO
jozinho
00:53 29.09.2010.

partizan kao sto sam i ocekivao: kanta za napucavanje hehehhehehhehehe..... ajmo plavi ajmo bili..... Hajduk 1:0 Anderlecht PAOK-Dinamo 0:1 booom

OB
-obrisani-
06:58 29.09.2010.

29.09.2010. u 06:51h Darko-zg je napisao/la: A slovenci????kako su oni nastupali,ili možda oni u četvrtak nastupaju,sinoć su se odmarali....ima nekakvo takmičenje u joldanju..... Pa nas su prema starom dobrom hrvatskom domoljubno hendikepiranom balkanskom mitu jučer zastupali oni iz FK Partizan.. Vidim da to domoljubno hendikepirani ponekad zaboravite spomenuti, jer srce još boli od World Cupa 2010 a sada još ova Liga Prvaka. Super je da vas Srbi šišaju i preteknu kada več mi ne možemo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije