Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjeda u gostima

Hrvati odveli Rigu na korak od sna

Ivan Brkić
Dejan Rakita/PIXSELL
13.08.2021.
u 15:33

Ivan Paurević pogotkom u sudačkoj nadoknadi doveo je Letonce u vodstvo s 2:1 i tako omogućio produžetke, a cijelo je vrijeme na vratima Rige iznimno pouzdan bio vratar Ivan Brkić

Iako su u srazu s malteškim Hiberniansom izgubili prvi susret kod kuće (0:1), nogometaši letonskog prvaka Rige FC uspjeli su se nakon produžetaka u uzvratu probiti u završni krug kvalifikacija Konferencijske lige. Moglo bi se reći na hrvatski pogon jer je Ivan Paurević pogotkom u sudačkoj nadoknadi doveo Letonce u vodstvo s 2:1 i tako omogućio produžetke nakon čega je Riga postigla još dva pogotka i s ukupnim rezultatom 4:2 (4:1 u uzvratu) prošla dalje.

A cijelo je vrijeme na vratima Rige iznimno pouzdan bio vratar Ivan Brkić (istaknuo se s nekoliko atraktivnih obrana), pa su njih dvojica i među najzaslužnijima za jedan od najvećih međunarodnih uspjeha Rige FC.

Susret su obilježili crveni kartoni. Irski sudac Rob Hennessy pokazao ih je čak pet. Domaće igrače isključio je čak četiri puta (prvi puta u sudačkoj nadoknadi utakmice), a goste jednom, pa je i ta brojčana premoć pomogla Letoncima da u produžecima zabiju još dva pogotka i odu dalje.

Riga je u prvom kolu eliminirala  makedonsku Škendiju, a sada je bila bolja i od Maltežana. I suparnik u završnom krugu ne čini se preteškom preprekom: za ulazak u skupinu Letonci će se boriti s gibraltarskim Lincolnom. 
Paurević (30) rođen je u Njemačkoj (Essen), a u Rigu je stigao ovo ljeto iz njemačkog drugoligaša Sandhausena. I Brkić je u Letoniju došao u posljednjem prijelaznom roku, a prije toga branio je, i to iznimno uspješno (proglašen je najboljim vratarom Premijer lige), u Zrinjskome iz Mostara.

Ključne riječi

Komentara 1

TR
Travno221
10:02 14.08.2021.

Bravo momci. I izbornik Dalić bi morao pripaziti na ovog Brkića. Stvarno brani sjajno. Takav je bio u Zrinjskome, sad isto u Rigi, s Livakovićem je branio u hrvatskoj U21... Znači ništa nije slučajno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije