Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP VATERPOLO

Hrvati najvjerojatnije protiv Srba za finale

20.07.2019.
u 15:00

Hrvatima, kao i ostalim pobjednicima skupina, Srbiji, Mađarskoj i Italiji, sada slijede tri dana odmora. Naši će vjerojatno odigrati i pokoju oglednu utakmicu...

Hrvatski su vaterpolisti natjecanje u skupini B na Svjetskom prvenstvu u južnokorejskom gradu Gwangjuu zaključili novom visokom pobjedom. Ovoga puta u trećem je kolu stradao Kazahstan (po kiši) kojega su izabranici Ivice Tucka pobijedili s uvjerljivih 21:5. A moglo je i više da je trebalo... Valja tek zabilježiti da je Loren Fatović postigao svoje prve pogotke (dva) na prvenstvu. I svi drugi upisali su se u strijelce, osim Macana, a vratari Bijač i Marcelić branili su po poluvrijeme.

Za finale vjerojatno sa Srbima

Kao što se zna, Hrvatska je još ranije osigurala prvo mjesto u skupini, a taj će doseg sada biti nagrađen izravnim plasmanom u četvrtfinale. A s kim ćemo se u utorak u 8.30 sati boriti za polufinale, doznat ćemo u nedjelju kada su na rasporedu susreti osmine finala. Nama dolazi bolji iz dvoboja Njemačka – JAR, a to će gotovo sigurno biti Nijemci koji su jučer poraženi od Talijana taman toliko (7:8) da se nađu ispred Japana i zauzmu drugo mjesto u skupini D.

Nijemcima se ozlijedio jedan od najboljih igrača (i strijelaca) Marko Stamm, ali je ostao s reprezentacijom u Koreji iako je pitanje hoće li uopće više zaigrati i koliko može pružiti. No, bez obzira na to, naši su vaterpolisti u toj utakmici veliki favoriti i sve osim našeg prolaza bilo bi veliko iznenađenje. A kako sada stvari stoje, eventualni suparnici za finale mogli bi nam biti Srbi (ne može se bez njih) koji su jučer uvjerljivo dobili Grke s 9:3 i osvojili prvo mjesto u jakoj skupini A.

No Srbiju prije toga očekuje nimalo lagan ispit sa Španjolskom ili eventualno s Japanom. Iako bez nekolicine ponajboljih igrača (Filipović, Prlainović, braća Pijetlović), igrači Dejana Savića protiv Helena prikazali su izvrsnu igru, a briljirao je na vratima golman Dimitrije Rističević koji je obranio čak 16 udaraca grčkih napadača.

Slijede tri dana odmora

Hrvatima, kao i ostalim pobjednicima skupina, Srbiji, Mađarskoj i Italiji, sada slijede tri dana odmora. Naši će vjerojatno odigrati i pokoju oglednu utakmicu...

Komentara 6

Martina_štefančić
21:03 20.07.2019.

Super za vecernjak ko god pobjedi oni nisu izgubili

DH
dalibor.hren
15:07 22.07.2019.

Hrvatska sigurno protiv Njemačke za polufinale!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije