Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREBROJILI STRANCE

Hrvati među najbrojnijim Europljanima u Premier ligi

Niko Kranjčar
Saša Zinaja
25.11.2009.
u 18:11

Hrvatski nogometaši zauzimaju visoko peto mjesto po brojnosti u engleskoj Premier ligi, što se tiče europskih stranaca. Točnije Hrvatska sa šestoricom svojih igrača dijeli peto mjesto s Talijanima i Norvežanima.

U ovu statističku zanimljivost nisu uračunati nogometaši iz Velike Britanije i Irske, a uvjerljivo su na prvom mjestu Francuzi.

U Premiershipu svoje nogometno znanje tako trenutno pokazuju čak 32 “galska pijetla”, a najviše ih je, čak sedmorica, u Arsenalu gdje ih trenira sunarodnjak Arsene Wenger.

Hrvatsku predstavlja Tottenhamov trojac, Luka Modrić, Vedran Ćorluka i Niko Kranjčar, te Arsenalov Eduardo, Blackburnov Nikola Kalinić i Boltonov Ivan Klasnić.

Na drugom su mjestu po brojnosti Nizozemci, kojih je u najjačem engleskom razredu 12. Jednog predstavnika manje imaju Španjolci, dok je Portugalaca osam.

Zanimljivo je da su s po jednim nogometašem u Premier ligi samo četiri europske države, Albanija (Lorik Cana u Sunderlandu), Bosna i Hercegovina (Asmir Begović u Portsmouthu), Turska ( Tuncay Şanli u Stokeu) te Ukrajina (Andrij Voronjin u Liverpoolu).

Europljani u Premier ligi (izuzev igrača iz Velike Britanije i Irske):

Francuzi - 32

Nizozemci - 12

Španjolci - 11

Portugalci - 8

Hrvati - 6

Talijani - 6

Norvežani - 6

Belgijci - 5

...

Komentara 1

MA
matina
10:25 26.11.2009.

Kranjcar ce biti veliki igrac i siguran sam da ce biti najbolji vezni igrac u svijetu za dvije godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije