Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UŠLI U FINALE

Hrvat igrao ozlijeđen, pa umalo bio tragičar: Trener stao u njegovu obranu

lazio Milan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
01.03.2018.
u 09:03

- Znam da ih ponekad na treninzima izluđujem, ali isplati se na kraju. Ovo je vrlo mlada momčad i moramo opet postati momčad kakvu navijači sanjaju.

Gennaro Gattuso opisao je to kao noć patnje i muke, ali Milan je uspio proći Lazio s 5:4 nakon jedanaesteraca (0:0) i ušao je u finale kupa, gdje će se za trofej boriti s Juventusom, piše Goal.

- Nisam taktički guru niti netko tko nije radio ovdje - rekao je Milanov trener nakon šeste uzastopne utakmice bez primljenioga gola i 13. bez poraza.

- Pa Lazio svakome kod kuće zabije četiri-pet golova, kombinacija su tehnike i tjelesne snage. No, bili smo baš dobri i zatvorili sve prilaze. Mogli smo zabiti, mogli smo i primiti, bila je to noć patnje i muke - dodao je Gattuso.

lazio Milan
1/13

- Najveću je šansu za Milan u 118. minuti imao Nikola Kalinić, ali je grozno pucao preko gola.

- Kad je Kalinić to promašio, znao sam da moram poraditi na mentalnom stanju igrača. Pogreška se može dogoditi, svi znamo, a Nikola ima problema s bedrenim mišićem i stisnuo je zube kako bi zaigrao. Sjajan je momak, sjajan igrač i šampion.

Rossoneri su tako do finala kupa stigli bez ijednog primljenoga gola!? Svladao je Veronu s 3:0, Inter s 1:0 nakon produžetka i sada Lazio.

- Radimo na napadanju prostora, na smanjenom prostoru i dolasku do protivničkoga gola sa što manje dodira. Ljudi to ne primjećuju, ali ne primamo golove jer svi radimo na pokrivanju prostora.

- Znam da ih ponekad na treninzima izluđujem, ali isplati se na kraju. Ovo je vrlo mlada momčad i moramo opet postati momčad kakvu navijači sanjaju.

- Treba odati zasluge i Vincenzu Montelli jer on je uveo neke koncepte koji se i danas vide, poput posjeda lopte.

- I da raščistimo: ja nisam velik trener, tek sam početnik, nisam guru na klupi i još ništa nisam postigao!

- Ali nisam ni osoba kakva su neki mislili da jesam. Zaboravlja se da sam pet godina radio, osvojio Legu Pro, imao teška iskustva u kompčliciranim uvjetima u inozemstvu... Ovo se zanimanje ne uči kroz knjige nego od teških udaraca koje primaš po zubima! Ja sam ih primio i još ću ih primiti puno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije