Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA prijelazni rok

Hrvat igra sjajno, no klub ga je odlučio prodati!

08.02.2018.
u 08:14

Nekako vjerujemo da se to našim najboljim igračima Bojanu Bogdanoviću i Dariju Šariću doista neće dogoditi

Ako niste jedan od onih nedodirljivih koji su vrlo rijetki - poput Curryja, Duranta ili LeBrona - ovih dana nije lako biti NBA igračem. Jer, velika većina od njih 450 više ili manje strahuje od prijelaznog roka. Svi su u strahu od ideja generalnih menadžera njihovih klubova koji su u stanju povući poteze kakvih se ne bi postidjeli niti igrači kakve video-igrice. U jednom takvom stanju jest i 22-godišnji Dubrovčanin Mario Hezonja koji je u pobjedi nad doprvacima Cleveland Cavaliersima (116:98) opet imao značajnu ulogu. Zamijenivši u startnoj petorci ozlijeđenog Gordona, Hezonja je protiv LeBrona i društva upisao 10 koševa, 6 skokova i dvije asistencije.

Više je kupaca no prodavača

Premda u posljednje vrijeme igra prilično dobro sve jače su glasine da bi njegov Orlando Magic mogao trejdati baš njega. Štoviše, novinar Yahoo Sportsa Chris Mannix piše da novi menadžment Orlanda ne želi zadržati razigravača Elfrida Paytona, kojemu na ljeto ističe ugovor, ali i da uzduž i poprijeko NBA lige nudi Marija Hezonju. Osim toga, trade prijeti i crnogorskom centru Orlanda Nikoli Vučeviću pa se čini da je momčad s Floride ovog trenutka jedna od najaktivnijih na NBA tržnici,

- Trenutno je na tržištu veći broj prodavača nego kupaca pa će to otežati posao - ustvrdio je generalni menadžer John Hammond.

Srećom, takvih glasina oko ostalih naših igrača zasad nema premda se onima koji ne igraju - a to su Ante Žižić i Ivica Zubac - može dogoditi da budu kolateralne žrtve trgovačke manije vlastitih šefova. Ako se zagriju za nekog igrača generalni menadžeri u stanju su dodati igrača pride, samo da dobiju oni što su naumili.

Nekako vjerujemo da se to našim najboljim igračima Bojanu Bogdanoviću i Dariju Šariću doista neće dogoditi. Bogdanović već ima takvo iskustvo kada je, prošle godine, usred sezone preseljen iz Brooklyna u Washington iz kojeg je pak, ljestos, preselio u Indianu. Bojanu se zacijelo ne seli dalje tim više što živi u saveznoj državi za koju kažu da je najkošarkaškija u cijelom SAD-u.

Šarića bi bilo šteta “trejdati”

Košarka je voljen sport i u Pennsilvanyji u kojoj se navija za Philadelphiju. A Sixersi su na kod kuće pobijedili susjede Washington Wizardse (115:102) u čemu je naš Dario Šarić sudjelovao sa 20 koševa i 9 skokova i još jednom dokazao da je toliko koristan da ga se ne isplati “trejdati” pa makar ti se nudilo ono što očajnički priželjkuješ a to je branič koji si može kreirati vlastiti šut kao što su Lou Williams i Tyreke Evans.

U Los Angelesu, poprištu skorašnjeg All-Star Weekenda, družiti se imali su priliku bivši suigrači iz hrvatskih reprezentacija mlađih uzrasta. Premda su njegovi LA Lakersi uvjerljivo pobijedili Phoenix Sunse (112:93), Ivica Zubac se nije naigrao (nula koševa za minutu i pol na parketu). No, zato je Dragan Bender na parketu proveo čak 38 minuta za koje vrijeme je uknjižio osam koševa, šest skokova i dvije asistencije.

Događaj dana u NBA ligi, nažalost, bila je teška ozljeda letonskog centra Knicksa Kristapsa Porzingisa. Nakon jednog zakucavanja, Porzingisovo koljeno je neočekivano popustilo pa je newyorški klub ostao bez svog najpotentnijeg igrača narednih 8-10 mjeseci. 

Komentara 6

Avatar nisam_robot
nisam_robot
19:58 08.02.2018.

otiso klopatante bjesan. tc, tc, tc

Avatar nisam_robot
nisam_robot
17:51 08.02.2018.

Hahahaha klopandate, "stastika" hahahaha. Prekomplicirana, rekao bih cak, preklompiticirana rijec za tebe. Ne koristi rijeci koje si jen dva puta cuo!

MA
Maxim007
08:44 08.02.2018.

Ako im u NBA - u nije po volji neka se vrate u Europu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije