Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIOPĆENJE

HRS želi hitni sastanak sa gradonačelnicima gradova domaćina SP

01.12.2008.
u 22:16

Upravni odbor HRS-a reagirao je priopćenjem na poruke gradova domaćina SP-a da neće dati novac za organizaciju.

“Uputit ćemo zamolbu Organizacijskom odboru za žurnim sastankom s gradonačelnicima kako bi pomogli u razrješenju nesporazuma. Očekujemo javnu ispriku od onih koji su izrazili sumnju u poštenje rada naših dužnosnika”, stoji u priopćenju, koje donosimo u cijelosti.

"HRS jedna je od najuspješnijih i najuglednijih športskih organizacija u Republici Hrvatskoj. Uspješnost rada HRS-a javno se zrcali u činjenici iznimnih športskih rezultata koje je hrvatski rukomet ostvario na najvećim svjetskim natjecanjima, priuštivši Hrvatskoj športskoj i cijeloj javnosti nezaboravne trenutke radosti i ponosa. Rezultati su to spoja sjajnih igračkih naraštaja hrvatskih rukometaša, stručnih stožera HRS-a i iznimnog odricanja djelatnika i dužnosnika HRS-a. Kruna uspješnosti je dobivanje organizacije SP'2009 u Hrvatskoj sljedeće godine u siječnju. Dobivanje organizacije ovog Prvenstva bilo je moguće samo zbog rezultata naše reprezentacije, iznimnog ugleda dužnosnika HRS-a u međunarodnoj rukometnoj federaciji (IHF) i spremnosti preuzimanja odgovornosti za provođenje standarda koje međunarodna organizacija postavlja pred domaćina.

Održavanje Svjetskog prvenstva u rukometu za muške bilo je, jest i biti će od iznimnog interesa za našu Domovinu, sjajna prilika za turističkom promidžbom Hrvatske, a najviše za gradove domaćine.

Upravo je i održavanje Svjetskog prvenstva osiguralo gradovima domaćinima i veliku pomoć Hrvatske Vlade u izgradnji športskih dvorana kakve bi gradovi domaćini teško mogli sami izgraditi, iako su se kandidaturom za domaćinstvo na isto obvezali.

HRS niti u jednom trenutku nije doživljavao niti gradove niti čelništva gradova domaćina kao drugu stranu, nego kao istinske prijatelje i partnere u realizaciji ovog najvećeg športskog događaja ikada održanog u suverenoj Hrvatskoj. Jednako tako HRS niiada nije doveo u pitanje domaćinstvo gradova koji su spremni izvršiti svoje obveze kao domaćini.

Upravo stoga smo bili neugodno iznenađeni medijskim istupima nekih čelnika gradova domaćina kojima se izražavala sumnja u korektnost prijedloga HRS-a upućenog prema istima u participaciji dijela troškova održavanja Prvenstva.

HRS u cijelosti odbacuje svako javno iznošenje sumnji u čestitost i motive poteza HRS-a vezanog za održavanje Prvenstva.

Upravo stoga HRS će uputiti zamolbu Organizacijskom odboru i njegovom Predsjedniku za žurnim sastankom s gradonačelnicima gradova domaćina, kako bi pomogao u argumentiranome razrješenju nastalih nesporazuma. HRS posebno naglašava kako očekuje javnu ispriku od onih koji su izrazili sumnju u poštenje rada naših ovlaštenih dužnosnika. HRS ostaje pri jedinom mogućem stavu kako gradovi trebaju participirati u troškovima održavanja SP'2009. Naravno, troškovi moraju biti i jesu apsolutno realni i transparentni o čemu smo željeli i još uvijek želimo razgovarati sa predstavnicima gradova domaćina na sastanku Organizacijskog odbora SP'2009.

Hrvatski rukometni savez je spreman za održavanje Svjetskog prvenstva, s uvjerenjem da će to biti najbolje organizirano prvenstvo, što je zajednički cilj HRS-a, svih gradova domaćina i cijele Hrvatske", stoji u priopćenju Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije