Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOVO GA IZBJEGLI

Hrgović: 'Usik i Fury su pri kraju. Ja sam budućnosti i vladat ću teškom kategorijom'

Zagreb: Boksač Filip Hrgović s trenerom Yousefom Hasanom najavio meč s Markom De Morijem
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
19.12.2023.
u 09:49

"Imate sada ovu sjajnu generaciju Wildera, Usika, Joshue i Furyja, ali ja mislim da su oni svi pri kraju. Svakome je ostalo još samo nekoliko borbi. Tako da mislim da ću ja vladati divizijom sljedećih pet godina", rekao je najbolji hrvatski boksač, Filip Hrgović

Saudijski Rijad bit će poprište boksačkog spektakla koji će okruniti kraj kalendarske godine. Na spektaklu koji se održava 23. prosinca nastupit će Anthony Joshua, Deontay Wilder, Josep Parker, Otto Wallin, Daniel Dubois te Filip Hrgović. Zbog ovog zvjezdanog line-upa event se naziva i "Sudnjim danom".

Protivnik najboljeg hrvatskog boksača bit će Australac Mark De Mori (41). Premda je Hrgović veliki favorit u ovome meču, nadao se konačno dobiti priliku da napadne IBF-ov naslov prvaka u teškoj kategoriji. Ipak, nakon šokantne borbe Tysona Furyja i Francisa Ngannoua, Britanac bi se trebao suočiti s Oleksanderom Usikom u superborbi za ujedinjenje svih teškaških titula.

GALERIJA Hrgović pobijedio nokautom u posljednjoj rundi i postao izvanredni prvak teške kategorije (IBF)

Zagreb: Boksač Filip Hrgović s trenerom Yousefom Hasanom najavio meč s Markom De Morijem
1/16

Obzirom da pojas IBF-a drži Ukrajinac, planiranje ove borbe ugasilo je priliku da Hrgovićev idući meč bude onaj za titulu. Premda su kružile priče kako promocija to neće dopustiti, već da će u slučaju dogovaranja te borbe i izbjegavanja Hrgovića kao izvanrednog prvaka i obaveznog izazivača Ukrajincu oduzeti pojas, to se (sasvim očekivano) nije dogodilo.

Hrgović ipak ne gubi nadu i nastojat će i u ovoj borbi doći još korak bliže ka Usiku. Događaj će biti prenošen na streaming-platformi DAZN od 17 sati. Hrgovićeva borba bit će druga na redu, na rasporedu već od 18 sati. Hrgović je najavio borbu protiv Australca koji posljednjih pet godina ne zna za poraz, a od posljednjih 11 borbi, njih deset je završio nokautom.

VEZANI ČLANCI:

"Ja sam budućnost. Sljedeće ću godine osvojiti titulu prvaka svijeta i bit će kod mene sljedećih pet godina. Imate sada ovu sjajnu generaciju Wildera, Usika, Joshue i Furyja, ali ja mislim da su oni svi pri kraju. Svakome je ostalo još samo nekoliko borbi. Tako da mislim da ću ja vladati divizijom sljedećih pet godina. To je moj cilj i u to vjerujem. Veselim se velikim borbama", rekao je Hrgović.

"Svjestan sam da moji protivnici nisu na razini na kojoj je Filip Hrgović. Pratio sam njegovu karijeru i svjestan sam da je talentiran, da udara jako i ima čvrstu bradu. Ali, protiv koga god da se borim, pokušat ću mu razbiti slezenu i napasti mu tijelo", rekao je De Mori.

VIDEO Ibrahimovićev sin teško se razbolio, a Zlatan je pobjegao iz bolnice: 'Kao da su mi iščupali srce'

Komentara 2

Avatar Bill Carson
Bill Carson
19:33 19.12.2023.

Vladati će mračnim ulicama na kojima nema reflektora. Nitko se od top 5 s njime neće tući idućih 10 godina.

DM
drazen.muhvic
12:23 19.12.2023.

Po njegovim izjavama razvidno je da mu braco lošu robu nabavlja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije