Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENING BK LEONARDO

Hrgović sparira s Pokrajcem i Mirzatajevim uoči polufinala WSB-a!

Filip Hrgović i Hrvoje Sep
Daniel Kasap/Pixsell
25.04.2014.
u 21:15

Hrvatski šampioni Filip Hrgović i Hrvoje Sep pripremaju se za uzvratni polufinalni dvoboj Svjetske boksačke serije (WSB) između Baku Firea i Astana Arlansa koji će se 3. svibnja održati u azerbajdžanskom gradu Qubi.

Zanimljivo borilačko društvo okuplja se ovih dana na treninzima u BK Leonardo u zagrebačkoj Dubravi. Hrvatski šampioni Filip Hrgović i Hrvoje Sep pripremaju se za uzvratni polufinalni dvoboj Svjetske boksačke serije (WSB) između Baku Firea i Astana Arlansa koji će se 3. svibnja održati u azerbajdžanskom gradu Qubi.

Kako bi se hrvatski dvojac što bolje pripremio za iskušenja WSB-a u dresu kazahstanske momčadi, inače branitelja naslova, na sparinge su iz Astane stigli superteškaši Ali Balujev i Ruslan Mirzatajev, sudionik Olimpijskih igara u Pekingu kojeg je Hrgović pobijedio 2012. u londonskom pojedinačnom finalu WSB-a. Dodatnu dimenziju sparinzima u BK Leonardo daje Igor Pokrajac, jedini hrvatski ultimate fighter pod ugovorom s UFC-om.

- Ozljeda desnog gležnja zbog koje sam morao propustiti četvrtfinale WSB-a sada je prošlost. Mislim da sam u odličnoj formi i jedva čekam meč u Azerbajdžanu. Naravno, nadam se dvoboju protiv dvostrukog svjetskog prvaka Magomedrasula Medžidova - rekao je 21-godišnji Hrgović (18-3 u WSB-u).

Najžešći udarci padaju upravo tijekom Hrgovićevih sparinga s Mirzatajevim. Stameni 29-godišnji kazahstanski šampion tijekom četiri WSB sezone skupio je 13 pobjeda i pet poraza. Prije šest godina na OI u Pekingu zaustavljen je u četvrtfinalu od srebrnog Kineza Zhanga Zhileija.

- U Zagrebu se osjećamo kao kod kuće, na svakom koraku nailazimo na susretljive i ljubazne domaćine. A spariranje s nokauterom kao što je Filip posebna je priča. Siguran sam da će nam obojici u nastavku sezone dobro doći ove zagrebačke runde - izjavio je Hrgovićev momčadski kolega iz Astane Mirzatajev.

Zajedničke treninge u BK Leonardo dobro je iskoristio i naš vrsni ultimate fighter Igor Pokrajac koji sljedeći nastup u UFC-ovu oktogonu očekuje ovog ljeta.

- Za boksačke treninge teško da sam u Hrvatskoj mogao pronaći bolju adresu. Boksati protiv Hrgovića isto je kao trenirati hrvanje s Cainom Velasquezom. Dakle, uvjeren sam da ću profitirati iz svake runde - kazao je Pokrajac nakon prvog treninga u BK Leonardo.

Pred Hrvojem Sepom u poluteškoj kategoriji također su dvojica renomiranih azerbajdžanskih suparnika. Boksat će protiv brončanog s OI-a u Londonu 2012. i SP-a u Astani 2013., Tejmura Mamadova ili Ramazana Magomedova koji u 15 mečeva u WSB-u nema nijedan poraz.

Hrgović i Sep zajedno s trenerom Leonardom Pijetrajem u Azerbajdžan putuju u srijedu (30. travnja). Koji će ishod u Azerbajdžanu biti potreban za plasman u finale znat ćemo u subotu (26. travnja) popodne nakon prvog susreta Astana Arlansa i Baku Firea u Kazahstanu.

>> Hrgović i Sep odbili ponudu iz Aibina profi-boksa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije