Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HEARNOVA IDEJA

Hrgović se bori protiv bišeg prvaka svijeta? Pobjednik dobiva priliku napasti titulu!

Hrgović do 13. pobjede u karijeri nokautom Radonjića
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/4
21.12.2021.
u 11:47

- Sviđa mi se ta ideja. Mislim da bi to bio dobar meč, a pobjednik te borbe dobio bi priliku suočiti se s pobjednikom meča između Joshue i Usyka.

Filip Hrgović posljednjih tjedana postao je glasniji po pitanju svoje karijere i protivnika koje mu njegov tim ugovara. Jasno je izrazio želju za kvalitetnijim i zvučnijim imenima te se nada velikoj 2022. i ono bi moglo stići! Riječ je o Novozelanđaninu Josephu Parkeru.

Iako se Zhang Zhilei (23-0-1) proteklih tjedana nametao kao najizgledniji protivnik u Filipovom idućem nastupu, poznati svjetski Eddie Hearn promotor sada je ubacio zvučnije ime u "miks".

Naime, proteklog vikenda svjedočio je pobjedi Parkera (30-2-0) nad Derekom Chisorom. Novozelanđanin je slavio jednoglasnom odlukom nakon 12 rundi, protiv izuzetno čvrstog Britanca i Hearn smatra kako bi meč s Hrgovićem definitivno imao smisla.

- Sviđa mi se ta ideja. Mislim da bi to bio dobar meč, a pobjednik te borbe dobio bi priliku suočiti se s pobjednikom meča između Joshue i Usyka - prenio je HRT Hearnove riječi.

Foto: Reuters

Inače, Parker se 2016. "okitio" WBO titulom svjetskog prvaka u teškoj kategoriji. Tada je većinskom odlukom sudaca slavio protiv Andyja Ruiza, boksača kojeg svi pamte po pobjedi nad Anthonyjem Joshuom. I dvaput je Parker branio pojas, prije nego je 2018. izgubio upravo od Joshue. Nakon tog je poražen i od strane Dilliana Whytea i to su mu jedina dva poraza u profesionalnoj karijeri. Trenutno je u nizu od šest uzastopnih pobjeda.

Prema Boxrecu, Parker je šesti teškaš svijeta, a sve četiri boksačke federacije svrstavaju ga u Top 15. Najbolje kotira na WBO ljestvici gdje je trenutno drugorangirani izazivač. Prema IBF-u, Parker je četvrti, jedno mjesto ispod Hrgovića.

Također, Parker i Hrgović poznanici su još iz amaterskih dana. Filip je 2010. svladao Parkera u polufinalu Svjetskog juniorskog prvenstva i godinama kasnije propitivao njegovu karijeru, čudio se kako je uopće uspio doći gdje je došao s obzirom na prikazano.

Eddie Hearn dodao je kako bi i Wilder ili Andy Ruiz također bili zanimljivi protivnici za Parkera tako da potencijalni meč s Hrgovićem treba uzeti s rezervom. Ipak, Hrgovićevi promotori, braća Sauerland, sretni su s povezivanjem Hrgovića i Josepha Parkera.

- Sviđa nam se ideja o eliminacijskom meču Hrgovića i Parkera - napisali su Sauerlandi putem zajedničkog Twitter profila.

 

 

 

Nema sumnje kako bi meč protiv Josepha Parkera bio bi najveći meč dosadašnje Hrgovićeve profesionalne karijere. Pobjeda bi ga lansirala u sami vrh teške kategorije.

 

Ključne riječi

Komentara 6

DI
dino007
00:12 22.12.2021.

Jako težak protivnik ako njega dobije može do titule. Ajmo Hrga💪💪💪✌

IP
info_punkt
15:35 21.12.2021.

to bi definitivno bio kraj Hrgine karijere. Bolje za njega da do tog meča ne dođe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije