Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova pobjeda

Hrgović pobijedio europskog prvaka u WSB-u

Filip Hrgović
'Robert Anic/PIXSELL'
24.11.2013.
u 12:16

- Velika Filipova pobjeda! Ponovno je teret uspjeha cijele momčadi bio na Hrgovićevim leđima, a pred njim je stajao stariji, iskusniji i renomiraniji suparnik. Pobijediti aktualnog europskog doprvaka pred njegovom publikom usred Rusije zaista je izvanredno dostignuće – rekao je Filipov trener Leonard Pijetraj

Filip Hrgović ponovno blista u Svjetskoj boksačkoj seriji (WSB). U dvoboju njegovih Astana Arlansa protiv Russian Boxing Teama u subotu u SPB Areni u Sankt Peterburgu najbolji hrvatski boksač bodovno je pobijedio europskog prvaka u superteškoj kategoriji iz 2010. i europskog doprvaka iz 2013. Sergeja Kuzmina.

Nakon pet rundi suci su Hrgovićevu dominaciju potvrdili bodovanjem 49:46, 48:47 i 49:46, a s obzirom na to da je ukupni rezultat prije tog meča bio 2:2, pobjeda hrvatskog šampiona ujedno je značila i slavlje za Astana Arlanse. Hrgović je u dosadašnjih 19 mečeva u WSB-u postigao čak 16 pobjeda.

- Velika Filipova pobjeda! Ponovno je teret uspjeha cijele momčadi bio na Hrgovićevim leđima, a pred njim je stajao stariji, iskusniji i renomiraniji suparnik. Pobijediti aktualnog europskog doprvaka pred njegovom publikom usred Rusije zaista je izvanredno dostignuće – rekao je Filipov trener Leonard Pijetraj nakon sanktpeterburškog slavlja.

Kazahstanska momčad, za koju i ove sezone nastupa poluteškaš zagrebačkog BK Leonardo Hrvoje Sep, u četvrtoj sezoni WSB-a brani naslov pobjednika. Sljedeći Hrgovićev nastup može se očekivati 13. prosinca, kad Astana Arlansi dočekuju Cuba Domadorese.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije