Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRKO HRGOVIĆ Reprezentaciju BiH sam prekrižio

Hrgović: Nije mi lako, ali u mojim mislima je samo Dinamo

30.10.2008.
u 19:22

Iza zapadnog gola u Sigetu te srijede je opet grmjelo “Hrgović cigane, odlazi iz svetnije”. Zločeti plavi dečki ne odustaju iako su decibeli sve manji, a poruka stiže sve rijeđe. No, Mirko Hrgović skandiranja itekako dobro čuje.

- Ma, kad god čujem osjećaj je isti, nesretan sam i teško mi je. Neovisno da li to uzvikuju jednom ili više puta na utakmici - pričao je jučer modri nogometaš iz Sinja.

Prošao je i prolazi kroz ‘plavi pakao’. Je li kad požalio?

- Sigurno je da nije ugodno, da se zbog toga loše osjećam, to se nije promijenilo od prvog dana. No, želio sam doći u čelnici kluba su bili najkonkretniji. Dinamo je veliki klub, velika institucija i profesionalno nikada nisam požalio.

Dobro mi je u Zagrebu
A onako privatno, kada se makne samo nogomet?

- Ne, grad je lijep, dobro mi je ovdje.

Spominjala se mogućnost da već ove zime dignete sidro.

- A, možda je to neko napisao, rekao, kalkulirao, ali ja nikada nisam razmišljao o odlasku iz Dinama. Imam ugovor tri godine, želim igrati, dolazak u Maksimir sam smatrao kao korak više u karijeri.

Ali se baš niste naigrali.

- Prvi dani i tjedni u klubu su mi bili psihološki strašno teški. Momčad je već bila u natjecanju, morao sam i tjelesno doći do optimuma.

Najgore je bilo u Donjecku.

- Da, baš sam tada valjda upao u krizu, priznajem nisam bio spreman za tako težak izazov.

Nije niti sada puno bolje, minute iz Ivankovićevog laboratorija polako kapaju.

- Teško je sada uloviti pravu formu kada igram po deset petnaest minuta. No, pred nama su svaka tri dana utakmice, bit će prostora, biti prilike.

Dinamov izvršni dopredsjednik je u nakon dvoboja sa Sigećanima rekao da ima u vama zadnjeg veznog, da ga ne mora kupovati.

- Ne znam za to, pročitao sam kao i vi. Na toj sam poziciji već igrao tjekom karijere i nije mi to nekakav problem. No, ipak sam svoje najbolje utakmice odigrao na lijevom boku. No, igram ono što mi trener kaže.

Prezimit ćemo u Europi
Nakon krize, polako se momčad vraća u formu.

- U domaćem smo prvenstvu izgubili previše bodova, iako ne dvojim najjači smo i osvojit ćemo naslov. U Europi nam se otvorila velika i prava prigoda da klub nakon 40 godina prezimi i dočeka proljeće u Europi.

Možte li već puno toga odlučiti u Londonu.

- Tottenham se vraća, to je dobra momčad koja ima dobre igrače. Ali, mislim da mi i na toj utakmici imamo priliku, možemo ih iznenaditi - zaključio je Hrgović.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije