Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO Bivši igrač Hajduka uvjeren u pobjedu Dinama na Poljudu

Hrgović: Napokon ću na Poljudu igrati na pravoj, pobjedničkoj strani!

17.01.2009.
u 09:49

U Zadru je Dinamov nogometaš Mirko Hrgović doživio velike uvrede, nakon što su ga cijelu jesen vrijeđali Bad Blue Boysi, bivše “Hajdučko srce” bio je na meti Torcide i Tornada. Na pripremama u Međugorju Hrgović traži duševni mir, posve je usredotočen na budućnost:

- Zanima me samo proljeće i Dinamov lov na dvostruku krunu, svim srcem i mislima živim za te trofeje - kaže Hrgović naglašavajući da nikad nije požalio što je došao u Dinamo niti da razmišlja o odlasku.

- Kad bi me uvrede pokolebale, bio bih mekušac. A to nisam. Iza mene je šest teških mjeseci, a najteže mi je palo što nisam bio tjelesno spreman, pa nisam mogao dati najbolje što mogu. Glupo je sad vraćati se na sve to, jedino mi je žao što smo olako ispustili opipljivu bodovnu prednost.

U nedjelju s Junakom


- Sinj je moj grad, Junak je moj klub i očekujem pravi spektakl! Dinamo još nikad nije gostovao u Sinju i vjerujem da će moji Sinjani iskazati pravo gostoprimstvo.
Može li biti ružnih scena, mogu li vas huligani i ondje vrijeđati?
- O tome ne razmišljam. U Sinju ću živjeti nakon karijere i jedva čekam nedjelju i utakmicu s Junakom – kaže Hrgović.
Jesu li vam teže pale uvrede Dinamovih ili Hajdukovih navijača?

- Sve uvrede jednako bole. Nadam se da će ih biti sve manje.

Iz Splita vam poručuju da ste dodvorica, da ste inscenirali sukob s Ibričićem kako biste se dodvorili Bad Blue Boysima.

- Suvišno je bilo što reći o toj gluposti, svi koji me poznaju dobro znaju da nisam dodvorica. A o Ibričiću ne želim govoriti u medijima, on i ja govorit ćemo na terenu. Na Poljudu! U Splitu nas zanima samo pobjeda, od danas do 24. veljače razmišljat ćemo samo o ta tri boda.

Vi najbolje znate kakvo će vulkansko grotlo dočekati Zagrepčane u Splitu, sad ćete prvi put na Poljudu igrati na “pogrešnoj strani”?

- Ne, sad ću biti na pravoj strani! Kad sam igrao za Hajduk, naime, Dinamo je uvijek dobro prolazio na Poljudu! Tako će biti i sada. I Hajdukovi igrači znaju da smo mi bolji, tako ćemo se i ponašati, te potvrditi vrijednost u Splitu.

Hoće li vam obitelj biti 22. veljače na Poljudu?

- Vjerojatno neće. Ali, navijat će za mene i Dinamo!

Možete li nam riječ-dvije reći o slučaju Drpić?

- Ne bi se štel mešati – bandićevski je odgovorio Hrgović.

Raspast će se Hajdukov napuhani balon
Hajduk trenutačno ima bolje ozračje u klubu i oko njega, i kapetan Igor Bišćan najavio je da ćete nastojati poboljšati zajedništvo. Hoćete li uspjeti u ovih mjesec dana postati prava “škvadra”? - Sad je dobro, a bit će još bolje. Znam kakva je sad situacija u Hajduku, poletjeli su bijeli nakon nekoliko uzastopnih pobjeda, tako im malo treba za euforiju. Ali, pobijedimo li ih, raspast će se taj njihov napuhani balon! I bit će tako, znatno smo kvalitetniji i Hajduk nam neće moći parirati – smatra Hrgović.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije