Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOKS

Hrgović: Ako HOO pošalje hitnu preporuku, možda odem na OI

Filip Hrgović (1)
Foto
11.06.2012.
u 00:34

U pet rundi mogao bih pobijediti i Klička. U 12 vjerojatno još ne. Nisam naviknut na tako duge borbe, kazuje teškaški pobjednik Svjetske lige

Jest da svatko svoga konja hvali, a Filip je član njihova kluba, no oni se prema njemu ponašaju kao da im je rod. Kad je 20-godišnji Zagrepčanin u londonskom finalu Svjetske lige uvjerljivo pobijedio opakog Kazahstanca Mursatajeva, šef pariške momčadi cvao je od sreće. Brahim Asloum doimao se kao čovjek koji je otkrio zlatnu žilu. Trčkarao je po dvorani i veselio se, čak se grlio i s hrvatskim novinarima.

Bori se lakoćom

– Filip će biti veliki šampion, nešto poput braće Kličko. On će ih naslijediti – govorio je čovjek koji je 2000. godine bio olimpijski pobjednik, a potom i svjetski profesionalni prvak.

– Kad sam ga prvi put vidio, odmah sam shvatio da boksa stilom braće Kličko. Visok je, ima odličnu prednju ruku, bori se s lakoćom. Sada ima 102 kg, a za tri godine imat će 115 kg i bit će puno snažniji. Vjerujte mi, već za tri godine on može biti profesionalni prvak svijeta!

Ponesen superiornom pobjedom, Filip Hrgović bio je jako dobre volje. Pola u šali, pola u zbilji vikao je:

– Kličko, ti si sljedeći!

Netko je iz Paris Uniteda rekao da je još prerano.

– Ma što prerano, dajte mi ga u pet rundi i ja ću ga pobijediti.

Glavni menadžer Paris Uniteda Karim Bouzidi bori se za Hrgovića kao da je Francuz.

Najbolji teškaš

– Filip je jedan od najboljih teškaša na svijetu i on treba ići na Olimpijske igre. Štoviše, on tamo može osvojiti medalju. Premda je olimpijski turnir zatvoren, još uvijek postoji mogućnost da on dobije pozivnicu, ali se u proces mora uključiti i Hrvatski olimpijski odbor. Bilo bi od velike pomoći kada bi već u ponedjeljak, jer odlučuje baš 11. lipnja, njegov predsjednik poslao molbu predsjedniku AIBA-e Ching-Kuo Wuu koji je ujedno i član Međunarodnog olimpijskog odbora. U tom slučaju imali bismo više izgleda da AIBA promijeni odluku o pozivnici – kaže Bouzidi.

– Ako Hrvatski olimpijski odbor u ponedjeljak hitno pošalje pismo preporuke, možda mi i dodijele pozivnicu, no ako vide da se iz Hrvatske oko toga nitko ne trudi, neće ništa poduzimati – dodaje Hrgović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije