Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DERBI PRIMERE

Hrabri Mandžo stiže na Nou Camp po prvi hrvatski gol Barci nakon skoro 18 godina

Mario Mandžukić
Foto: Reuters/PIXSELL
11.01.2015.
u 15:00

Večernjakov kolumnist Alen Peternac postigao je na Nou Campu gol za Valladolid 9. studenoga 1997. godine

I nakon pobjede u Kupu nad Elcheom, nastavlja se saga o napetostima na relaciji Messi - Luis Enrique. Jedna španjolska televizija objavila je kako su se Messi i predsjednik kluba Bartomeu dogovorili da trener Barcelone dobiva otkaz nakon utakmice s Atleticom (nedjelja, 21 sat, Sportklub). Pa iako je Bartomeu to odmah demantirao, sumnja ostaje, naravno i još veći pritisak na neuvjerljivoga Luisa Enriquea.

- To su potpuno netočne informacije. Nitko me nije tražio da nekoga smijenim. Bio sam u svlačionici, kao i toliko puta do sada, razgovarao sam s Messijem, Neymarom, Adrianom, Luisom Enriqueom... Leo je sretan u Barceloni. Kod nas je dugo godina i motiviran za još jednu veliku sezonu. On je naš vođa i mi smo s njim zadovoljni - kazao je Bartomeu i pokušao umiriti navijače uoči derbija s jednim od najvećih konkurenata za naslov prvaka.

Drugi put protiv Rakete

Sraz Barce i Atletica bit će drugi međusobni dvoboj suigrača iz hrvatske reprezentacije, Ivana Rakitića (26) i Marija Mandžukića (28). Prvi i jedini put do sada susreli su se u studenome 2010. godine, u bundesligaškom srazu Wolfsburg - Schalke (2:2), i skupa su na terenu proveli dvije minute. Mandžukić je tada ušao u 84. minuti umjesto Brazilca Grafitea, a u 86. minuti Rakitić je prepustio svoje mjesto Jendriseku.

I dok Mandžukić kod Simeonea figurira kao prvi napadač, Rakitić još nije osvojio Luisa Enriquea. Naš reprezentativac najjače je utakmice sezone (Real, Valencia, PSG) počeo s klupe, a u posljednjem srazu u Kupu s Elcheom dobio je prednost pred Iniestom, dok Xavi nije ni konkurirao za tu utakmicu.

Mario Mandžukić drugi put će u karijeri zaigrati na Nou Campu. U Barcinom je hramu prvi put zaigrao u svibnju 2013. godine kada je s Bayernom pregazio domaćina sa 3:0 i plasirao se u finale Lige prvaka. Hrabri Mandžo stiže na Nou Camp po prvi hrvatski pogodak u Barcinom hramu nakon gotovo 18 godina. Večernjakov kolumnist Alen Peternac postigao je pogodak za Valladolid protiv Barce 9. studenoga 1997. godine (2:1), kada je goste do senzacionalne pobjede s klupe doveo Sergije Krešić. Čudo od trenera; prvo je Van Gaalovu Barcu nokautirao s Valladolidom, a 2008. godine i s Numancijom, kada je s druge strane sjedio ulickani Pep Guardiola.

Moguća čak četiri sraza

Ovo je prvi od moguća četiri ovosezonska sraza Barce i Atletica. Naime, izgledan je i njihov sudar u četvrtfinalu Kraljeva kupa, jer Atletico je vrlo blizu izbacivanja Reala (2:0), dok je Barca već osigurala prolaz protiv Elchea (5:0).

Što god kazao predsjednik Bartomeu, Atletico Madrid je biti ili ne biti za Luisa Enriquea. Taj im je trener još veći promašaj od nesretnoga Tate Martina. Njega je, i onako neuspješnoga, Messi ipak volio...

>> Diego Simeone: Rakitić može zamijeniti Xavija ili Iniestu

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije