Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na krilima Hardena

Houston preokrenuo 1:3 u seriji i prvi puta nakon 18 godina ušao u finale Zapada!

Houston - LA Clippers
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
18.05.2015.
u 09:47

- Pokazali smo pobjednički karakter i zaslužili smo plasman u finale, vjerovali smo jedni u druge i na kraju nam se isplatilo, pohvalio je Harden svoju momčad

Houston je u odlučujućoj utakmici pobijedio LA Clipperse i plasirao se u finale Zapadne konferencije NBA lige. Rocketsi su odigrali još jednu odličnu utakmicu i na krilima svoje publike pobijedili 113:100.

Houston je od početka zagospodario terenom i u prve tri četvrtine pomalo dizao svoju prednost, da bi u posljednju dionicu ušao sa 17 koševa prednosti i utakmicu mirno priveo kraju. Predvodio ih je ponovno sjajni James Harden koji je postigao 31 koš te upisao osam asistencija i sedam skokova.

- Pokazali smo pobjednički karakter i zaslužili smo plasman u finale, vjerovali smo jedni u druge i na kraju nam se isplatilo, pohvalio je Harden svoju momčad koja je zaista napravila pravi podvig. Naime, Houston je gubio 1:3 u seriji, a zatim ostvario tri pobjede zaredom i prvi puta se plasirao u konferencijski finale nakon 1997. godine. Posebno impresivna bila je pobjeda u šestoj utakmici kada su u gostima gubili 19 razlike pred kraj treće četvrtine, a onda velikim preokretom izjednačili na 3:3. Sinoćnja utakmica tako je bila šlag na tortu.

Kod gostiju najefikasniji je bio Blake Griffin sa 27 koševa, 11 skokova i šest asistencija, no ni njegova sjajna partija nije bila dovoljna pa će u finalu igrati Golden State i Houston. Prva utakmica igra se 19 svibnja u Oracle Areni u Oaklandu. 

U finalu Istoka samo dan kasnije svoju će prvu utakmicu igrati Atlanta Hawks i Cleveland Cavaliers. 

>>Atlanta i Golden State Warriors u finalu konferencija: Curry pogodio osam trica, poništen Pierceov koš za izjednačenje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije