Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ima i ozlijeđenih

Kaos u Grčkoj, masovna tučnjava Grka, Hrvata i Srba usred Atene

Huligani
Foto: DPA/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
03.11.2015.
u 22:17

Navodno se tijekom noći i sutra očekuje dolazak još većeg broja pripadnika spomenutih skupina

Kaos – to je jedina riječ kojom se može opisati ono što se od ponedjeljka događa u Grčkoj, a ovoga puta nema veze ni s izbjeglicama, a ni s grčkom krizom. Ovoga puta radi se o sukobima navijača, a u to su uključeni i Bad Blue Boysi.

Policija na nogama

Dinamo večeras gostuje kod Olympiakosa, a na put je otišlo, prema procjeni grčkih medija, oko 200 BBB-a, iako je gostujućim navijačima zabranjen dolazak. Oni su se udružili s navijačima Panathinaikosa, dok se, s druge pak strane, navijačima Olympiakosa pridružilo oko 300 pripadnika Delija, navijača Crvene zvezde. Zbog toga je od ponedjeljka policija na nogama. Prvi sukob dogodio se u noći s ponedjeljka na utorak kada je grupa navijača Olympiakosa napala nekoliko BBB-a i ubacila im baklju u taksi. Srećom, prošlo je bez žrtava jer su uspjeli pobjeći iz gorućeg automobila.

– Bio je to užasan prizor, pravi kaos u nekoliko sekundi. Htjeli su ih žive zapaliti – rekao je taksist.

Tijekom utorka drama se nastavila, grčka policija izvijestila je kako je poslijepodne uhitila 41 navijača Crvene zvezde, a kod njih je pronađen čitav arsenal oružja: od palica, boksera, lopata, kamenja i metalnih šipki pa sve do baklji i dimnih bombi. Grčki mediji pišu da će biti optuženi za krađu ("oružje" su krali s gradilišta) i neovlašteno posjedovanje oružja i pirotehnike te čekaju izvođenje pred sud.

U utorak negdje oko 20 sati u Ateni je uočena skupina od 500-tinjak navijača Olympiakosa koji su zajedno s Delijama tražili Bad Blue Boyse po gradu. Grčki mediji to su "marširanje" naoružanih ljudi s kapuljačama na glavi i palicama te sličnim predmetima u rukama opisali kao horor, a u divljanju ih je zaustavila policija te ih usmjerila na vlak i vratili u Pirej.

Dolazi još huligana

No, bez obzira na to, nešto poslije ipak je došlo do masovne tučnjave na ulicama Atene. Kod tržnice Monastiraki, u povijesnoj jezgri, sukobilo se oko 60 osoba, a Grci javljaju da je bilo i ozlijeđenih, ali nisu raspolagali detaljnim informacijama. Strahuje se od dolaska još više pripadnika spomenutih skupina, ali policija tvrdi da je spremna na sve scenarije te se pozivaju na iskustvo koje imaju iz vatrenih derbija Panathinaikosa i Olympiakosa.

>>Delije spremni za obračun u Grčkoj: Stiglo ih 300, policija uhitila 40!

>>Kaos u Ateni, napadnuti hrvatski navijači: 'Htjeli su ih žive zapaliti!'

 

 

Komentara 86

MO
mobitel20
01:34 04.11.2015.

Opet kod nekih komentatora vidim "izjednacavanje krivnje". Kao, maloumnici,ocevi lopovi u svim zemljama itd.. Nemam bajno misljenje o momcima koji prijedu dvadesetpetu i jos uvijek zive " u kopu", ali... Ovdje treba jasno osuditi srpske navijace jer sto oni imajumaju dolaziti u stranu zemlju sudjelovati u neredima samo zato sto je s druge strane hrvatski klub ?! Kako imate obraza izjednacavati Dinamove navijace koji idu na utakmicu svog kluba,sa sovinistima i nasilnicima koji dolaze iz Srbije da bi se tukli s Hrvatima. Opce je poznato da u Ligi prvaka ne igra nijedan srpski klub. Toliko.

Avatar El Indio
El Indio
00:07 04.11.2015.

A u Zagrebu bili mirni ko bubice da se ne vrate razbijene tintare

DU
Deleted user
22:28 03.11.2015.

gdje su pickice bile u zg je tesko biti heroj na svom terenu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije