Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sport Fest u Poreču

HOO-u nagrada za sportski turizam, ATP Umagu za sportski događaj godine

Foto: Marino Čačić
1/8
13.10.2023.
u 22:57

Za subotu je najavljeno natjecanje u body buildingu i obaranju ruke a ispred dvorane Žatika publiku su u petak zabavljali Dunking Devilsi, slovenska akrobatska skupina koja izvodi zakucavanja od kojih zastaje dah

U porečkoj dvorani Žatika u petak je otvoreno sedmo izdanje Sport Festa, sajamsko-konferencijske manifestacije koju je otvorio državni tajnik u Minstarstvu turizma i sporta Tomislav Družak dok je svim sudionicima dobrodošlicu poželio porečki gradonačelnik Loris Peršurić pohvalivši se:

- Sport Fest zaokružuje ono što mi u Poreču tijekom godine imamo. A mi smo grad u kojem jedno polivalentno igralište ide na 200 stanovnika dok je taj prosjek u Hrvatskoj 800. Po broju sportaša i rekreativaca u donosu na veličinu grada, Poreč je u hrvatskom vrhu i to je bio jedan od 29 kriterija po kojem smo prije dva tjedna dobili nagradu kao najbolji hrvatski grad po kvaliteti života.

Prvog dana konferencije nastupili su stolnoteniska legenda i hrvatski rekorder po broju olimpijskih nastupa u pojedinačnim sportovima Zoran Primorac, olimpijski pobjednik i svjetski prvak u gađanju glinenih meta Giovanni Cernogoraz, mladi direktor umaškog ATP turnira Tomislav Poljak, rukometni menadžeri Senjanin Maglajlija i Andrej Golić, dvostruki klupski prvak Europe u košarci Željko Pavličević te Siniša Malus, jedan od dvojice autora knjige "Sinovi" napisane u čast Ćire Blaževića i njegovih Vatrenih.

Prije same konferencije dodijeljene su i godišnje nagrade Sport Festa pod imenom "Jump". Za sportski turizam to je Hrvatski olimpijski odbor radi Hrvatske kuće na Europskim igrama u Krakovu. Nagradu za sportsku infrastrukturu dobio je Grad Županja koji je uložio 350.000 eura za obnovu igrališta s atletskom stazom. Za društveno odgovorno poslovanje nagrađena je Hrvatska elektroprivreda, državna tvrtka koja je sponzor nekolicini nacionalnih sportskih saveza. Za sportski događaj godine proglašen je ATP turnir u Umagu a za sport online nagrađen je Sport klub Hrvatska.

Hrvatskom rukometom savezu pripala je pak nagrada za sportski marketing vezan uz organizaciju Svjetskog juniorskog prvenstva za rukometaše održanog u četiri grada, Opatiji, Rijeci, Koprivnici i Varaždinu. Bio je to zahtjevan projekt unutar kojeg su sve četiri dvorane bile pokrivene s televizijskim signalom odnosno šest kamera za što je HRS pohvaljen i od Međunarodnog rukometnog saveza (IHF).

Glavni organizator Alan Balen pobrinuo se da i ove godine u sajamskom dijelu bude zanimljivih izlagača ali i atrakcija a po prvi put, na ovom skupu, predstavio se teqball. Za subotu je najavljeno natjecanje u body buildingu i obaranju ruke a ispred dvorane Žatika publiku su u petak zabavljali Dunking Devilsi, slovenska akrobatska skupina koja izvodi zakucavanja od kojih zastaje dah. A sve, punoljetne, sudionike u petak navečer razgalio je glumac Tarik Filipović s urnebesnom monodramom "Seks i glad".


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije