Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČINJE NBA SEZONA

Homoseksualac Jason Collins u NBA ligi ne može dobiti posao

'Oct 18, 2013; Chicago, IL, USA; Chicago Bulls guard Derrick Rose dribbles against the Indiana Pacers guard George Hill at the United Center. Mandatory Credit: Matt Marton-USA TODAY Sports'
Reuters
29.10.2013.
u 08:00

U vrijeme kada je Kidd igrao za Netse suigrač mu je bio Jason Collins, prvi aktivni američki sportaš koji je priznao da je homoseksualac. No takva ispovijest donijela mu je samo probleme sa zapošljavanjem.

Uz najozbiljnije namjere najboljeg košarkaša svijeta LeBrona Jamesa da sa svojim Miamijem osvoji treći uzastopan naslov prvaka, u noći s utorka na srijedu počinje nova sezona NBA. A Miami je favorit u očima mnogih, pa tako i novinara New York Timesa koji predviđaju da će do finala dospjeti i Memphis (!?), a da će u konferencijskom finalu pobijeđeni biti Indiana (Hibbert, George) i Oklahoma (Durant, Westbrook). Novinari slavnog lista Spursima (Parker, Duncan) predviđaju tek polufinale Zapada, a Lakersima da doigravanje, bez obzira na Bryantov povratak, neće ni ugledati.

Nama se čini da su podcijenili Bullse (Noah, Deng), jer bi oni, predvođeni povratnikom Derrickom Roseom, mogli dosta daleko, a posebice Warriorse koji bi, po nama, mogli biti najveće iznenađenje sezone. U toj momčadi igra Australac hrvatskih korijena Andrew Bogut, koji je upravo potpisao novi trogodišnji ugovor (36 milijuna USD).

Najveća enigma zasad je najskuplja momčad lige Brooklyn Nets koja vrijedi 101 milijun USD, 15 milijuna više od Miamija. Netsi imaju trenera početnika (Jason Kidd), ali i veteranski trojac Garnetta, Piercea i Terryja koji zajedno imaju 109 godina. Njima prognozeri predviđaju polufinale Istoka, što njihova vlasnika Rusa Prohorova sigurno neće zadovoljiti jer on za ovu momčad mora platiti i dodatnih 75 milijuna USD poreza na luksuz.

U vrijeme kada je Kidd igrao za Netse suigrač mu je bio Jason Collins, prvi aktivni američki sportaš koji je priznao da je homoseksualac. No takva ispovijest donijela mu je samo probleme sa zapošljavanjem. Bez obzira na to što je još dobar igrač, nitko ga ne želi angažirati jer se klupski šefovi boje pretjeranog publiciteta.

S druge strane, golem publicitet LeBronu Jamesu donosi i velik novac, 60 milijuna USD godišnje. Po nekim bi procjenama upravo LeBron mogao postati prvi milijarder među sportašima.

>> Anthony: Sljedeće ljeto želim biti slobodan igrač

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije