Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U LANDSBERG

Hoeness ide u zatvor u kojem je Hitler napisao 'Mein Kampf'?

Uli Hoeness
Foto: Reuters (Ilustracija)
15.03.2014.
u 14:53

Hoeness će kaznu odslužiti u zatvoru Landsberg, tvrde njemački mediji. Isti je to zatvor u kojem 264 dana nakon pokušaja puča 9. studenog 1923. godine ležao i Adolf Hitler.

Bivši predsjednik Bayern Uli Hoeness, koji je u četvrtak osuđen na tri i pol godine zatvora zbog utaje 27,2 milijuna eura poreza, kaznu će odslužiti u zatvoru Landsberg, tvrde njemački mediji. Isti je to zatvor u kojem 264 dana nakon pokušaja puča 9. studenog 1923. godine ležao i Adolf Hitler.

Hitler je u njemu napisao i knjigu Mein Kampf, a osim što je u tom bavarskom zatvoru boravio nacistički vođa, u njemu su bili i mnogi drugi ratni zločinci, ali i protivnici i fažizma, kao i samog Hitlera za vrijeme njegove vladavine.

Inače, Landsberg je poznat kao zatvor u koji uglavnom idu muškarci kojima je to prvo odsluživanje kazne, što je slučaj i kod sada već predsjednika Bayerna, 62-godišnjeg Hoenessa.

Kada će Hoeness krenuti na služenje zatvorske kazne zasad se tek nagađa, ali bit će to vrlo brzo jer se Hoeness nije odlučio žaliti na presudu Okružnog suda u Münchenu.

Bayern nije dugo čekao s promjenama u klubu nakon presude Hoenessu pa su odmah isti dan na čelno mjesto kluba postaviti šefa Adidasa Herberta Hainera.

>> Hoeness napustio Bayern i ide u zatvor: Prihvaćam presudu, neću se žaliti
>> Bayern već ima novog predsjednika: Hainer nasljednik Hoenessa

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar marnie
marnie
15:34 15.03.2014.

Čemu ova neukusna poveznica ako smijem pitati ?

RA
rasimcanaj
16:02 15.03.2014.

Ovako tvrdi kapetan Karl Mayr u artiklu"I was Hitler's Boss"( Bio sam Hitlerov gazda) napisanom u NewYork-skom magazinu "Current History" (studeni 1941.) “Hitler nikad nije bio STVARNI lider nacista. Kao vodja Hitler je vjerovatno najveca prevara odigrana u svijetu.Njegovi napisiisi su uvijek bili ponovo pisani.Njegov intelekt je bio ravan onom osmogodisnjeg djeteta.Hitler je bio potpuno nesposoban donositi odluke na svoju ruku.On nije napisao niti jednu recenicu Mein Kampf-a ali je bio ponosan da stavi svoj potpis kao autor te knjige. Hitler je pokusao dobiti posao kao postar ali je bio odbijen posto nije prosao test intelegencije ( Mayr tvrdi da je u WWI Hitleru ostecen mozak bojnim plinom). Moj.op.-OVO STO SLIJEDI JE VRLO VAZNO:” Prije svakog vaznog govora Hitler se ,ponekad danima, zatvorio u sobu zajedno sa Hessom(Zidov... a kasnije sa englesko-"ruskim"spijunom Bormannom) koji je nekim NEPOZNATIM NACINOM ( ha,ha nepoznatim za bezveznjakovice) stavio Hitlera u to frenticno stanje u kojem je drzao govore naciji. Prije susreta sa drugim drzavnicima ili stranim novinarima danima je bio poducavan sto reci.Cesto,kad mu je postavljeno neocekivano pitanje, brzo se udaljio ili je zapoceo lupetati neke politicke gluposti”( slicno Bushu).…Mayr je bio u dnevnom kontaktu sa Hitlerom 15 mjeseci 1919-1920. Hitlerovo ( toboznje ) tijelo su komicionisti zakapali i odkapali 8 puta da bi tijelo na kraju spalili i pepeo bacilli u rijeku( Rusi imaju “njegovu” celjust i lubanju . DNK analizu je nacinio nedavno Amerikanac i pronasao da je "Hitlrova" lubanja zenska i to sa rupom od metka ,sto Eva Braun nije imala.Kao ruske komunjare nisu znale razlikovati zensko tijelo od muskog ha,ha,ha)

SV
Sumrak Vremena
16:53 15.03.2014.

nije štos u tome tko je bio u tom zatvoru već zašto tako jedna osoba ide u zatvor bez ikakve žalbe ili žalbenog pistupka itd jedan stručnjak je na tv rekao da je najvjerojatnije da je on muljao i sa novcem od FCB i da se to ne otkrije on preuzima odgovornost i ode u zatvor jer kad bo se počelo češljat i po FCB financijama tu su svi sigurni da bi se otvorila nove dimenzija lopovluka poreza neviđena na svijetu jer stim činom ih on sve štiti a on će odgulit godinu i ostalo na uvjetno. i to je istina samo pokrivena šutnjom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije