Naslovnica Sport Nogomet

Hoće li nam suci protiv Meksika nadoknaditi prijevaru protiv Brazila

Saša Sušec ima dobar dramaturški ton, ne urla poput Drage Ćosića kad padaju golovi, ali nije ni pospan poput Marka Šapita
20. lipnja 2014. u 14:00 10 komentara 2609 prikaza
Hrvatska nogometna reprezentacija
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Za razliku od nekih kolega, ja mislim da je Tina Katanić baš stvorena za Brazuku. Pa uz nogomet su se uvijek vezivale ljepotice, nogometaši i misice su u našem podneblju kao ulje i salata. I zašto onda, nakon što nam Samovojska satima maše onim dugim rukama i objašnjava taktiku Urugvaja, ne bi neka plava zgodna dama najavila malo opuštajućeg tona. Na koncu, nogomet i jest zabava. Ali ima tu prostora da se priča i o temama na rubu nogometa.

Neki mi je dan (nakon utakmice s Brazilom) poznanik tvrdio: "Da, sudac nas je oštetio, ali ne brini. Nadoknadit će nam to protiv Kameruna i Meksika ako nam zatreba." Upitah ga zašto tako misli, a on je ispalio: "Zato što nam je FIFA uvijek bila naklonjena, za razliku od UEFA-e." I onda mi prezentirao svoj "doktorski rad": "Gledaj", kaže, "sjeti se samo četvrtfinala s Nijemcima na Europskom prvenstvu u Engleskoj kad nas je sudac ubio. A sjeti se sad četvrtfinala s tim istim Nijemcima dvije godine poslije na Svjetskom prvenstvu kad im je isključio igrača." Malo sam se zamislio, a on nije prestajao nabrajati: na tom istom SP-u sudac nam je svirao sumnjiv penal protiv Rumunja, pa je u polufinalu Francuzima isključio Blanca, pa je na sljedećem SP-u u Japanu i Južnoj Koreji poništio par golova Talijanima, a na SP-u u Njemačkoj Šimuniću dodijelio tri, četiri... ne znam ni ja koliko žutih kartona.

A na EP-ima nas, tvrdi, redovito kradu: krali su nas u Engleskoj, pa u Portugalu (protiv Francuza), a u Austriji sudac Biliću nije dopustio zamjenu i onda su nam Turci zabili gol. Eto, čini se zgodna tema za Brazuku da se uvjerimo ima li ova poznanikova analiza smisla.

PLUS

HTV2, Kolumbija – Obala Bjelokosti: Saša Sušec ima dobar dramaturški ton, ne urla poput Drage Ćosića kad padaju golovi, ali nije ni pospan poput Marka Šapita

MINUS

Nova TV, večernji program: Ovdje se ništa nije promijenilo "od stoljeća sedmog". Poslije odličnog Dnevnika uporno se vrte beskrajno dosadne sapunice

Gorenje WaveActive
ONI RADE DOK SE VI ODMARATE
Kako život učiniti jednostavnijim?

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar kontraadmiraI
  kontraadmiraI:

  A zašto bi Meksiko trebao biti pokraden od sudaca u srazu s Hrvatskom? Koji to um zaziva takav rasplet? Gdje ti je karakter čovječe? Imaš li bar malo morala? Kakva bi to pobjeda trebala biti koja bi bila ostvarena na ... prikaži još! takav kukavički način? Ako ti je promaknulo, a vidim da je, Meksiko je oštećen protiv Kameruna gdje su mu poništena dva regularna gola! Meksiko je zapravo pobijedio Kamerun 3:0 u igri gdje je Kamerun imao svih jedanaest igrača ne travnjaku, ali priznato je samo 1:0 sučevom greškom!

 • Avatar kontraadmiraI
  kontraadmiraI:

  Hrvatska ako može neka pobijedi svojom igrom i tome se nadam kao svaki hrvatski navijač. Ako Hrvatska bude lošija na terenu i ne može ostvariti pobjedu, neka dalje ide onaj tko bude bolji. To je nogomet.

 • berija:

  Potom će novinar, autor ovog članka, pisati ako je u hrvatskoj korupcija i nemoral na djelu. Istodobno, kad bi trebalo zazivati pošteno suđenje, on se kroz svog "poznanika" poziva na to da se malo i za nas krade. Suci su ... prikaži još! lopovi, osim ako potkradaju druge za naš račun. Kućni odgoj je, izgleda, zatajio, a ne građanski odgoj!