Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Partner s Pokrovcem

Hoće li i Davor Šuker od Nike Kranjčara tražiti svoj dio kolača?

'15.06.2005., Zagreb - Davor Suker na Mirogoju, na pokopu Dinka Pokrovca.  Photo: Jurica Galoic/24sata'
'Jurica Galoic/24sata'
05.03.2010.
u 21:46

Davor Šuker i Dino Pokrovac svojedobno su bili gosti tadašnjeg Milanova trenera Carla Ancelottija u njegovoj vili u Parmi. Razgovarali su o Niki Kranjčaru...

Na pitanje hoće li Niko platiti Pokrovčevoj udovici dug od 600.000 eura, njegov otac Zlatko lukavo prebacuje lopticu obiteljskom zastupniku Emilu Žguru. No, priznaje da nije u dobrim odnosima s Moravkom Pokrovac.

– Odnos između nas i ne postoji, ja s njom nikad i nisam bio dobar, kao s njezinim pokojnim suprugom, s kojim sam odrastao. Dino Pokrovac bio je zastupnik mnogo mladih igrača, a budući da sam ga poznavao i u njega imao povjerenja, zamolio sam ga da zastupa Niku kada je još bio Dinamov junior – prisjeća se Zlatko Kranjčar.

Štimac bio ulagač

Tadašnji Pokrovčev poslovni partner bio je Davor Šuker, no nikada se nije javno eksponirao, niti je sudjelovao u Kranjčarovim transferima u Hajduk i Porstmouth. On se nakon Pokrovčeve smrti povukao iz menadžerskih krugova. Svojedobno je Pokrovac kazao kako su Šuker i on dobro situirani i da nisu ušli u posao s Kranjčarom kako bi zgrnuli novac na Nikinu transferu.

– Naš je prioritet odvesti ga u što bolju sredinu, jer smo sigurni da ćemo u tom slučaju jednoga dana zaraditi zaista velik novac – kazao je jednom Pokrovac o svome partneru.

Dakle, i Šuker bi jednoga dana mogao tražiti svoj dio kolača. Inače, Davor je kao europski nogometni uglednik Pokrovcu pomagao da stekne poznanstva u velikim klubovima, pa su tako svojedobno njih dvojica provela cijeli dan s tadašnjim Milanovim trenerom Carlom Ancelottijem u njegovoj vili u Parmi. U to vrijeme govorilo se da je Milan zainteresiran za Niku Kranjčara.

Značajnu ulogu u Kranjčarovu odlasku u Hajduk imao je i Igor Štimac.

– Ja sam bio zadužen za Nikino dovođenje u klub kao sportski direktor Hajduka u to vrijeme i kao jedan od financijera cijelog projekta. Ne znam ništa o tome kolika su bilo čija potraživanja prema Niki Kranjčaru. Ne znam što je pisalo u njegovim ugovorima s Hajdukom ili Portsmouthom. Odgovor na to pitanje valjda znaju odvjetnici – kazao je Štimac.

Dinin odvjetnik šuti

U vrijeme dok je Pokrovac bio Kranjčarov menadžer, njegov pravni zastupnik bio je Tomislav Svetina, danas pomoćnik direktora Hrvatske lutrije. Svetina je, posredno, jučer poručio da nema što reći o poslovima Dine Pokrovca.

Usput, Svetina je 2008. na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nepravomoćno uvjetno osuđen na godinu dana zatvora zbog prijevare svojih bivših klijenata za 50.000 eura. Te tri stranke kasnije su odustale od kaznenoga progona.

Žgur: Jedva čekam suđenje, na kojem ću biti svjedok

O potraživanju udovice Dine Pokrovca 600 tisuća eura od Nike Kranjčara, odvjetnik našeg reprezentativca Emil Žgur ništa ne zna.

– Ne znam ništa o tome, ne znam čak ni tog novog odvjetnika koji se javio preko medija. Prije njega javljali su se neki drugi. Niko Kranjčar ništa ne duguje, to ćemo dokazati pokaže li se istinitom ta priča o tužbi. Jedva čekam suđenje, na kojem ću biti svjedok, a angažirat ćemo tri odvjetnika, koji jedva čekaju da se aktiviraju. Pa neka troškove, koji neće biti mali, plati onaj tko izgubi spor, a to nećemo biti mi. U odnose Hajduka i tvrtke Finaco, odnosno gospođe Pokrovac, neću ulaziti. Nikakve ugovore nisam vidio, znam jedino da je Nikin odlazak u Portsmouth bio najtransparentniji – kaže Kranjčarov odvjetnik Emil Žgur.

Ključne riječi

Komentara 7

OB
-obrisani-
01:21 06.03.2010.

06.03.2010. u 01:11h razočarani1 je napisao/la: kaj vi slovenci igrate nogomet,nisam znao.. Pa igramo nogomet..I kao znaš igračemo i na World Cupu 2010..A tamo neče biti 11 reprezentacije ljestvice FIFA što je posebno ostvarenje..I stvarno smo mali i težko nass je nači ali potraži pod članicom EU ili čak predsjedavajučom EU..Nači češ nas bez problema..Mi smo oni koji su one jake, utjecajne, sjajne i super u svemu sa zapadnoga balkana zaustavili onako uz gemišt i salamu..Nije neki uspijeh zaustaviti jadnoga obmanaša i lažova ali ako te pokušava pokrasti onda ga treba prizemljiti..i baš je čudno da nemočno stojite kod EU rampe radi nas a ti nas ne možeš pronači..jesi li pomalo glup ili samo dosta nesnalažljiv ??

OB
-obrisani-
01:26 06.03.2010.

06.03.2010. u 01:17h jankoprekobrda je napisao/la: Je Slovenci igraju nogomet ali sa pasosom u dzepu, Ti si mi se sasvim domoljubno hendikepirano zbunil..mi jesmo malecki ali nama pasoši ne trebaju..mi smo u EU i nismo nemočni jadnici sa zapadno balkanskee strane..i možemo nogomet igrati bez pasoša do Norveške i Škotske..I igračemo nogomet sa pasošem u Južnoj Africi dokle vi ni sa Olićem, Petrićem i Modrićem niste uspijeli stiči..Moračete se baš jadno i bjedno osječati sa tim super igračima uz TV ekran, kokice i Ožujsko kada poče World Cup pa zaigraju Slovenska, Srbska i Engleska himna a Hrvati kuči u svome zapadno balkanskome zavičaju traže topničke dnevnike, nemočno puze kraj EU rampe i slušaju domoljubne stihove Marka Perkovića...

JA
jankoprekobrda
01:17 06.03.2010.

Razocarani1 Je Slovenci igraju nogomet ali sa pasosom u dzepu, ako ne paze i da im lopta ode u aut moraju preko granice da je donesu nazad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije