Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osudili napad

HNS o incidentu u Splitu: Zgroženi smo, ovo će štetiti i našem turizmu

HNS, Davor Šuker, Michel Platini, HNK, 100.obljetnica (1)
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/2
12.11.2014.
u 19:02

Na seminaru su bili prisutni futsalski suci iz 35 zemalja, kao i pet instruktora za futsal iz Švicarske, Španjolske, Italije, Poljske i Hrvatske

Kao što smo pisali, manja skupina huligana jučer je u Splitu prekinula službenu večeru sudaca iz Uefe i HNS-a. Petnaestak mlađih osoba bengalkama je otjerala dužnosnike, a o cijelom slučaju oglasio se i Hrvatski nogometni savez. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Nažalost, u samom centru Splita, u utorak, 11. studenoga, oko 22 sata zbio se incident koji je pokvario doživljaj grada Splita i Hrvatske za 40-ak sportskih djelatnika iz cijele Europe. Nekolicina huligana maskiranih lica i pod kapuljačama ušla je u restoran, prekinula mirnu večeru i uz galamu razbila i bacila stol u restoranu. K tomu, desetak huligana, također pod kapuljačama, razvilo je transparent s klevetničkim natpisom protiv Uefe koji je napravio štetu ugledu hrvatskog nogometa.

Jedan od domaćina spomenute večere i član IO-a HNS-a Alojzije Šupraha uživo je svjedočio ovom incidentu: "Zgrožen sam ovim huliganskim činom. Kao i naše goste iz cijele Europe, šokiralo me vidjeti huligane kako pod kapuljačama ulaze u restoran i rade nered, blateći svojim činom imidž Splita i Hrvatske. Može li netko shvatiti razmjer štete koja je učinjena hrvatskom turizmu i posebno gradu Splitu – kakve će poruke i sliku o gradu poslati ti ljudi kada se vrate u svoje zemlje?"

Zahvaljujući diplomatskim naporima rukovodstva Hrvatskog nogometnog saveza, UEFA je dodijelila domaćinstvo seminara futsalskih sudaca upravo Splitu iako je inicijalno zbog veličine grada i prometne povezanosti seminar trebao biti održan u Zagrebu. Rukovodstvo HNS-a inzistiralo je na Splitu kao gradu poznatom po gostoljubivosti i turističkim mogućnostima te gradu poznatom diljem svijeta po sportskim uspjesima. Domaćinstvo ovog seminara trebalo je otvoriti slične mogućnosti Splitu i u budućnosti za različite Uefine, Fifine i druge događaje.

Na seminaru su bili prisutni futsalski suci iz 35 zemalja, kao i pet instruktora za futsal iz Švicarske, Španjolske, Italije, Poljske i Hrvatske. Tako je Hrvatski nogometni savez uspio izvan turističke sezone napuniti jedan splitski hotel, a turistički Split ničime nije zaslužio da ga nekoliko huligana na ovakav način ocrni.

Hrvatski nogometni savez ispričava se svim gostima i ujedno ih moli da ne donose lošu sliku o Splitu i Hrvatskoj prema ovom huliganskom incidentu.

Također, pozivamo odgovarajuće organe, osobito Ministarstvo unutarnjih poslova, da otkriju počinitelje ovog nasilnog čina i provedu odgovarajuće pravosudne postupke. Hrvatski nogometni savez u svakoj prilici osuđuje nasilno ponašanje i pozivamo relevantne službe grada Splita da učine isto i zaštite imidž Splita kao tolerantnog i gostoljubivog grada", stoji u priopćenju.

>>Skupina mladića s bengalkama prekinula večeru sudaca UEFA-e i HNS-a

Ključne riječi

Komentara 34

ML
Mlad75
19:39 12.11.2014.

Sta je sad..kad ti isti huligani napadaju Mamica onda im se divite,... Eto sto ste posijali to i zanjete.... Da se davno krenulo u obracun sa huliganima danas bi sve bilo drugacije, al vi splitske huligane branite dispetom, a zagrebacke braniocima dinama...eto vam sad vasi huligani puni dispeta i pravde

DU
Deleted user
19:32 12.11.2014.

Jeli vi mislite da je Uefa dobronamjerna prema Hrvatskoj? I je li ta večera možda provokacija?Dobro da si nisu na glavu nabili "lijepu kapu partizanku sa crvenom zvezdom". Uefa, ma dajte.

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
19:37 12.11.2014.

Šupraha je zgrožen jer huligani nisu poštivali bonton prilikom napada na nogometne djelatnike. Npr. Šupraha nikad ne bi napao drugog nogometnog djelatnika u restoranu, on pričeka dok nogometni djelatnik ne ode na parkiralište pa mu onda skoči pred auto i izvuče ga van...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije