Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezadovoljni Županjac:

'HNS je spomenikom Prvoj nogometnoj lopti ponizio Županjce'

Prva lopta
Foto: Branimir Bradarić
1/2
15.12.2015.
u 12:46

Na drvetu, ispod osmrtnica, za sada anonimni autor oglasio se u vezi izgleda spomenika navodeći kako on izgleda poput igračke za djecu.

Tjedan dana od kako je u Županji svečano otkriven spomenik Prvoj nogometnoj lopti u Hrvatskoj u središtu ovoga grada pojavio se brzojav kojim se izražava nezadovoljstvo izgledom spomenika. Na drvetu, ispod osmrtnica, za sada anonimni autor oglasio se u vezi izgleda spomenika navodeći kako on izgleda poput igračke za djecu.

U brzojavu, u kojem je niz gramatičkih grešaka, optužio je HNS i njegovog predsjednika Davora Šukera. Tekst brzojava koji je zabavio Županjce glasi:

„Gradjani i građanke grada Županje, štovane, dame, gospodo i gospođice Republike Hrvatske. Nogometni savez Hrvatske na čelu gospodina Šukera duboko su ponizili mještane, mještanke i mjesto Županja sa spomenikom Prve nogometne lopte na području bivše Austro-ugarske monarhije, a to jest Slavonija i današnja Hrvatska. Živila Hrvatska. Od naroda, kroz narod i za narod i persona non grata – za njim..“

Spomenik Prvoj nogometnoj lopti u Hrvatskoj svečano je otkriven u utorak, 8. prosinca, a otkrili su ga predsjednik HNS-a Davor Šuker i gradonačelnik Županje Davor Miličević. Tom prilikom Šuker je najavio kako će HNS Županji donirati i jedno nogometno igralište s umjetnom travom te u gradu prve nogometne lopte u Hrvatskoj organizirati i jednu utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije.  

>>Šuker: Mamiću želim da dođe kući i što bolje se pripremi za svoju obranu

Komentara 11

DU
Deleted user
13:40 15.12.2015.

Kaj je ovo ....kakve su to gluparije? Kaj je rekao Joža z Bednje. Kbk. Nego eto,neka se sve kod nas blati i neka se pišu kvazi tekstovi. Bravisimo večernji,bravisimo.

CE
cenzura
14:23 15.12.2015.

Pismen je ko Petrina!

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
13:29 15.12.2015.

i anonimni autor ima pravo na misljenje. moje je da je i lopta igracka za djecu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije