Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogled na incident

HNS je griješio i želi to ispraviti, a huligane trebamo maknuti i donijeti radikalnije zakone

HNS
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
14.04.2015.
u 11:54

Za svaku je osudu i to onu najstrožu, pa i represivnu, ponašanje 12 uhićenih pripadnika Torcide iz Splita, kao i svakog huligana koji je bacio baklju na San Siru

Niko Kovač, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, preživio je 15 minuta straha i vlastitim očima vidio ono što se između HNS-a, države, policije, navijača, među kojima ima nažalost i huligana, zbiva u Hrvatskoj posljednjih godina. Niko koji ne živi u Hrvatskoj, već u Salzburgu, jučer je morao postati svjestan težine i ozbiljnosti situacije koja je u nogometu, a nije riječ samo o našoj nogometnoj reprezentaciji, teška i olovna. Ponajprije, za svaku je osudu i to onu najstrožu, pa i represivnu, ponašanje 12 uhićenih pripadnika Torcide iz Splita, kao i svakog huligana koji je bacio baklju na San Siru i svakog tko je vikao "Za dom spremni" svih ovih godina. Za takve huligane nema oprosta i doista se država i policija hitno moraju uozbiljiti i donijeti još kvalitetnije, ako treba i radikalnije zakone. Još važnije od donošenja zakona jest njihova beskompromisna i neodgodiva provedba.

No, ne može se HNS iza svega sakriti sada kada je napokon počeo pokazivati dobru volju da se problemi krenu rješavati. Jedna utakmica dodijeljena Splitu, jedan sastanak s čelnicima Hajduka tamo negdje na pola puta između Splita i Plitvica, jedan "team building" na našim najljepšim slapovima neće i ne može riješiti problem. Jer HNS je bio nepravedan prema nekim klubovima i gradovima. HNS je godinama griješio, ali vjerujmo da sada to želi riješiti. I zato im dajmo šansu, a huligane maknimo!

>>Kovač i predstavnici HNS-a u Splitu na dogovoru, na kombiju se vide tragovi napada

>>'Vrijeđali su nas i psovali. Spominjali su Zagreb, Mamića, Šukera...'

>>Dvojica uhićena zbog fizičkog napada na HNS-ovce, jedan je maloljetnik

Komentara 42

DD
dr dragon
12:48 14.04.2015.

U pravu su huligane iz HNSa treba maknuti-nece ih biti ni na ulici!?

Avatar x-y
x-y
12:02 14.04.2015.

HNS je grijesio, i svi se trebaju zajedno sa "Vozdom" Mamicem povuci i osloboditi mjesto Zvoni Bobanu i casnim i postenim vatrenima.. tako to ide u uredjenim demokratskim drzavama..

ST
stjepanveliki
12:44 14.04.2015.

Torcida se oglasila prije nekoliko dana kako ona ima vremena čekati i da će sigurno dobiti rat sa hns-om kao što je Hrvatska dobila rat sa 4 silom u Europi po naotužanju.Ova trojka sa slike iz teksta je toga svjesna te pokušava sve da zaštiti svoj đep.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije