Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Direktor Zagreba

HKS pogoduje menadžerskim agencijama

\'26.10.2011., Arena Zagreb, Zagreb - Euroliga, 2. kolo, KK Zagreb CO - Panathinaikos. Dario Saric.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL\'
Goran Stanzl/PIXSELL
03.10.2012.
u 15:52

– Obitelji Šarić ili njihovim zastupnicima dajemo još 10 dana da dođu na razgovor i ja vjerujem da ćemo se sve dogovoriti

Trebala je to biti najava nove sezone i najava novog početka uzdrmanog kluba, no presica u Trnskom pretvorila se u ispovijest inače zatvorenog i suzdržanog direktora koju su sa zanimanjem pratili i novi trener Danijel Jusup i novi kapetan Nikola Garma.

Ivan Božanić otvorio je dušu, ali i frontove prema Hrvatskom košarkaškom savezu, Ciboni, ali dijelom i prema obitelji Šarić.

– Nakon što smo u posljednje četiri godine osvojili tri Kupa i jedno prvenstvo, sada nam je glavni cilj financijski stabilizirati klub. Ove ćemo godine imati šest-sedam puta manji proračun, a za momčad ćemo izdvojiti deset puta manje.

Za momčad će izdvojiti nešto manje od onoga koliko ovog trenutka klub duguje Mulaomeroviću i Rančiću. To su dugovanja koja Božanić nije napravio, ali od njih ne bježi.

– Sve što je potpisano mi ćemo nastojati platiti. Od lipnja do danas na ime dugova isplatili smo tri ovogodišnja proračuna. S trojicom igrača koji su kod HKS-a tražili zaštitu ugovora nagodili smo se, a s Mulaomerovićem i Rančićem nismo. No, trudit ćemo se pa možda u petak, protiv Dubrovnika, na otvaranju sezone zaigramo kompletni.

Božanića smeta što HKS štiti igrače, ali ne i klubove i druge klupske djelatnike.

– I ja sam u ovom klubu, ne jednom, bio u situaciji da po osam mjeseci ne dobijem plaću, no mi klupski zaposlenici nemamo pravo tražiti zaštitu naših ugovora. Kroz zaštitu igrača HKS zapravo pogoduje menadžerskim agencijama. Osim toga, HKS ignorira vlastiti pravilnik. Premda odluka o zaštiti igrača vrijedi od 1. rujna, oni nama sada ne daju da registriramo igrače s kojima smo prije potpisali ugovor samo zato što oni ne registriraju igrače u srpnju u kolovozu. No, trebalo bi biti bitno kada je nešto zaprimljeno.

Božanić misli da su institucije u ovom slučaju nepravedne prema onima koji svoje obveze prema državi uredno podmiruju.

– Možda smo mi pogriješili jer oni koji su izbjegavali plaćanje poreza spašavaju se preoblikovanjima, a mi koji imamo 500.000 preplaćenih poreza imamo problema. Kada se tome doda još i onih 500.000 kuna koje nam duguje Cibona, mi s tim novcima ne bismo imali problema. S tih pola milijuna kuna prije dvije godine spašavali smo Cibonu. Sedmorici zaposlenika dvorane platili smo sedam zaostalih plaća, a i isplatili smo nešto i nekim igračima.

Hoćete li Ciboni taj dug oprostiti ili ćete ga sudski utjerivati?

– Nećemo ih tužiti, no nećemo nikome ništa darovati.

Ne namjeravaju u Trnskom odustati ni od Darija Šarića, ili barem ne od tražene odštete.

– Mi cijelo vrijeme pozivamo drugu stranu, bili to roditelji ili menadžeri, da dođu razgovarati i vjerujem da ćemo se sve dogovoriti. No, oni se ne odazivaju pa im zato sada dajemo još samo 10 dana da dođu na razgovor.

Druga strana čeka odluku Fibe o visini odštete koju Šarićev budući klub (ili sama obitelj) mora platiti matičnom klubu.

– Kakva god ta Fibina odluka bila, mi ćemo poslije nje tražiti naplatu po građanskom ugovoru s obitelji Šarić, a tamo je odšteta milijun eura. Osim toga, zbog kršenja pravilnika Šarić neće moći četiri godine igrati u hrvatskom klubu, a neće moći igrati ni za reprezentaciju. Zar će Zagreb zbog toga biti kriv? Uostalom, taj Bilbao, koji se pojavio u priči o Darijevom sljedećem klubu, uopće nas nije zvao. Barem ne u posljednja dva mjeseca. Nas se cijelo vrijeme ignorira i proziva – zaključio je Božanić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije