Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema kvalitetnog praćenja

HKS ignorira Kukoča, Dukana i Petrovića

Marin Kukoč
Screenshot Pioneerlocal.com
15.04.2010.
u 09:10

Proteklih su dana u Hrvatsku pristizali atraktivni podaci o dometima sinova slavnih košarkaških imena.

Marin Kukoč, Marko Petrović i Duje Dukan razigrali su se među američkim srednjoškolcima, pa je brzopleta domaća sportska javnost odmah ustvrdila – stižu nasljednici i spasitelji.

No, je li to baš tako? Uostalom, jedino nam je Ivica Dukan priznao da ga je sin već igrački nadmašio, dok će Marin i Marko imati vrlo tešku zadaću da se i približe očevim veličinama. U tome će, dakako, sin Aleksandra Petrovića imati lakši posao nego potomak neponovljivog genijalca Tonija Kukoča.

I Marko zaradio školarinu

Kada su već u pitanju dica splitske dice (Marin, Duje) sjetimo se onih bučno najavljivanih splitskih tića koji su uvenuli. Anti Delašu prognozirana je blistavija karijera nego njegovu bratu Marinu, no Ante je sada u Trogiru, a mlađi brat u Žalgirisu. Kićenim riječima govorilo se i o Buljanu, Biljarskom, Klarici, a dečki su nestali sa seniorskog radara. Problem je što s tom djecom više nema tko raditi, pa se ne pretvaraju u kvalitetne seniore kao svojedobno Kukoč i Rađa.

Svjestan je toga i Ivica Dukan, skaut Chicago Bullsa, koji je prepričao zanimljivu zgodu.

– Na srednjoškolskom turniru igrala je u finalu kanadska momčad u kojoj sam uočio klince koji mi po osjećaju za igru ne izgledaju kao Kanađani, no saznao sam da su dvojica Hrvati, iz okolice Zadra i Šibenika, a trojica Srbi.

Amerika je gusta džungla

Za te klince su ljudi iz HKS-a već trebali znati. Doduše, u nižim uzrastima, za one koji to prate iz Europe, Amerika je prava košarkaška džungla puna kojekakvih konferencija, u kojoj nije lako razaznati tko je budući grizli, a tko panda. Vidimo da to muči i ljude iz HKS-a, koji se dosad nije isticao u praćenju nadarenih Hrvata u svijetu.

Jer, da su to činili uspješno kao nogometni savez, Bogut bi igrao za Hrvatsku, a ne za Australiju, baš kao što će za "klokane" igrati i prekasno otkriveni Drmić. Takve treba pronaći prije nego što ih otkrije internet, kao što je sinove slavnih igrača već trebalo provjeriti.

– Kukoča, Dukana i Petrovića moramo pozvati u reprezentacije njihovih vršnjaka i tek ćemo tada vidjeti koliko su dobri – kaže instruktor HKS-a Vlado Vanjak.

Komentara 2

OB
-obrisani-
10:08 15.04.2010.

Pa šta če ti dečki u Hrvatskoj kada ima mnogo boljih i talentiranijih..Neka se kale u SAD i ako eventualno stignu do NBA lige onda se može o njima razmišljati kao o eventualnim dopunama ili rezervama vedetama kod kuče..

BA
balic34
16:51 15.04.2010.

kako si glup! pa da mi hrvati bi sve gotovo! zbog takvih idiota i sport nam je takav kakav je!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije