Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novogodišnja utrka

Hillary i Jevtić u 14 sati slavili u Varaždinu i Dubrovniku

Marija Vrajić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
02.01.2017.
u 08:27

Nakon što su slavili u Varaždinu, Hillary Kimaiyo i Olivera Jevtić uputili su se u Dubrovnik gdje su 14 sati kasnije opet pobijedili u utrci na deset kilometara.

Novogodišnja utrka u Varaždinu postaje sve jača i jača. Na ulasku u 2017. godini trčalo je rekordnih 305 natjecatelja iz Kenije, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Finske, Francuske, Ukrajine i Hrvatske. Kenijski trkač Hillary Kiptum Maiyo Kimaiyo bio je najbrži na 6400 metara s vremenom 18 minuta i 57 sekundi. Drugi i treći bili su Mađari Laszlo Gregor (19.02) i Barnabas Bene (19.06) Najbrži od domaćih trkača bio je Varaždinac Ivan Čorba iz Trkačkog kluba Marathon 95 na osmom mjestu (22.56).

- Bilo je jako hladno, ali sam rezultatom jako zadovoljan istaknuo je Kimaiyo.

Srpska atletičarka Olivera Jevtić bila je najbrža na 3200 metara. Utrku je završila za 10 minuta i 31 sekundu. Druga je bila Valentina Kiliarska iz Ukrajine (10.46), treća i četvrta Mađarice Zita Kacser (10.49) i Tunde Szabo (10.55), a peta najbrža Hrvatica Mirjana Šimek Bilić iz Velike Gorice (11.06).

- Tri kilometra nisu moja specijalnost jer godinama trčim maratone. Ovo je pravi pokazatelj da imam dobru brzinu i da ove godine mogu istrčati maraton ispod 2.30, što mi je cilj - rekla je Jevtić i dodala da voli trčati novogodišnje utrke. Uostalom, dvaput je pobijedila u Sao Paulu.

Nakon što su slavili u Varaždinu, Hillary Kimaiyo i Olivera Jevtić uputili su se u Dubrovnik gdje su 14 sati kasnije opet pobijedili u utrci na deset kilometara. Kod atletičara drugi je bio Nemanja Cerovac, a treći Laszlo Gregor. Kod atletičarki druga je bila, baš kao u Varaždinu, Ukrajinka Valentina Kiliarska dok je treće mjesto osvojila sve bolja hrvatska maratonka Bojana Bjeljac, članica Dinamo-Zrinjevca. Njezina klupska kolegica, Matea Parlov, bila je četvrta.

- Lani sam pobijedila u Dubrovniku, no sad je konkurencija bila puno jača - rekla je Matea koja je očekivala da će biti među prve tri. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije