Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUke po prvoligašima

Herjavec: Nitko neće odustati, dug će biti vraćen na vrijeme

'sport,....zgb.......18.05.01. prva hnl - nevenko herjavec snimio zeljko lukunic'
'Photoshop'
24.01.2010.
u 10:20

Glasine da glavni sponzor Prve HNL T-Com ne podmiruje svoje obveze nisu točne. Štoviše, T-Com daje 25 posto više od lani.

"Volim nogomet" je prošlost, ugovor između HTV-a i Udruge prvoligaša je raskinut. Komercijalne televizije, RTL i Nova TV, pokazale su zanimanje za tu emisiju i razgovaralo se i s njima kao i s ljudima iz MAX TV-a. Ali, trenutačno samo HTV ima mogućnost emitiranja takve emisije.

Kakve su spoznaje o solventnosti klubova, hoće li svih 16 prvoligaša preživjeti proljeće?

- Sve podatke o financijskom stanju klubova ima HNS, koji izdaje licencije. Nitko iz Udruge nema pojma o tome kako klubovi posluju - kaže Nevenko Herjavec, tajnik Udruge prvoligaša.

Neki klubovi mjesecima duguju novac igračima za plaće?

- Točno. Ali, kad će početi proljetni dio natjecanja, svi će imati sve!

Mislite da će prvenstvo biti normalno završeno, da neće biti odustajanja klubova?

- Nitko neće odustati. Ali, problem je u institucijama koje izdaju licencije s velikom dozom tolerancije - kaže Herjavec.

Pojavile su se glasine da glavni sponzor Prve HNL, T-Com, ne podmiruje svoje obveze prema Udruzi prvoligaša. Što nije točno?

- T-Com uredno isplaćuje dogovoreno – kaže povjerenik Prve HNL Josip Brezni.

Jednogodišnji ugovor T-Coma i Prve HNL vrijedan je oko četiri milijuna kuna i taj se iznos dijeli na 17 dijelova, na 16 klubova i Udrugu prvoligaša. U "Volim nogomet" T-Com je uložio oko 2,5 milijuna kuna.

Glavni sponzor bio je korektan i nakon proširenja lige. Liga se uvećala za četiri kluba, odnosno 25 posto, trebalo je i ugovor povećati za toliki postotak, kako bi klubovi bili plaćeni na prošlogodišnjoj razini. Na tome je posebno inzistirao novi predsjednik Udruge Robert Markulin, a T-Com je to prihvatio. (pj)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije