Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavljen Čileanac

Henriquez: Junior i Morales su mi rekli da idem u Dinamo

angelo heriquez
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
12.08.2014.
u 14:24

Ne znam što će biti nakon posudbe, bude li me Dinamo htio, svidi li mi se ovdje, zašto ne bih ostao - kazao je Angelo Henriquez

Čileanac Angelo Henriquez (20) koji je stigao iz Manchester Uniteda već danas ujutro odradio je prvi trening s momčadi. Suditi o kvalitetama igrača koji je tek sat i pol proveo na terenu bilo bi neozbiljno, no sigurno je da nije bezveznjak. Uostalom, ne bi ga United kupio od Univesidad de Chilea za šest milijuna eura.

Za Dinamo je dobro što je odradio već četiri tjedna priprema s Unitedom.

- Pričao sam i s Van Gaalom o posudbi. Naime, i prošlu sam sezonu želio ići da bih više igrao, a ne samo za mladu momčad Manchestera, pa sam bio u Zaragozi. Van Gaal mi je preporučio da idem u neki europski klub, Dinamo me želio, raspitao sam se o klubu i odlučio sam doći - kazao je na predstavljanju Henriquez koji najviše voli igrati središnju špicu.

- Tu se najbolje snalazim, prodoran sam igrač.

Broj devet u Dinamu su kroz povijest nosili veliki igrači, ima poseban značaj.

- Znam i vjerujem da ću biti pravi ‘plavi devet’.

Konkretnog uzora nema.

- Od svakog se može nešto naučiti i uzeti, recimo Van Persiea, Rooneya, Lewenadowskog...

Preporuku za dolazak u Dinamo dao mu i Junior Fernandes koji ga je i dopratio pred medije, zna da je ovdje igrao i Morales, a i drugi Čileanci.

- S Fernandesom i Moralesom sam igrao u Univesidadu. Zvao sam Juniora kad me Dinamo tražio i raspitao sam se. Čim sam ovdje, jasno je da mi je nahvalio i klub, i momčad i grad.

Stigao je na posudbu, na godinu dana, s pravom otkupa. No, hoće li i ostati?

- Daleko je to, sad mi je super, svi su me dobro primili i uživao sam na prvom treningu. Ako me Dinamo bude želio za godinu dana, ako budemo imali dobre rezultate i meni se bude svidjelo, zašto ne bih ostao - zaključio je Čileanac.

>>S treninga Dinama: Mamićeve prve upute za Vukojevića, Henriqueza i Borasa

>>Senzacionalan transfer! Dinamo doveo napadača Man. Uniteda

Komentara 6

NI
niner777
16:38 12.08.2014.

Sretno mali, zasto ne?

Avatar vaha
vaha
17:38 12.08.2014.

e sad da je dovest pravog trenera koji bi (neovisno o ovogodinjem rezultatu u europi) iz svih ovih pojacanja i prinova slozio pravu cvrstu i efikasnu ekipu, dat mu vremena i prostora, tokom sezone eventualno napravit par nuznih promjena (rijesitt se onih koji ne pokazu kvalitetu i dovest prave zamjene) i onda navalit na lp slijedece ljeto…uspjeh je zagarantiran, a za iducu sezone ce vec polako stasat i onaj mali iz barce, uz malog corica i jos ponekog klinca iz skole i naravno uz uvjet da se oba mamica maknu nekud u pozadinu i da ih ne gledamo i slusamo - to bi bila milina za gledat, sigurno bi se vratio i dobar dio publike, dinamo bi napredoval za par stepenica…na zalost, to su samo puste zelje...

NE
neki
21:42 12.08.2014.

Treba promijeniti izvršnog podpredsjednika ili kako se već zove, sve ostalo će brzo doći na svoje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije