Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BELGIJKA IDE PO NASLOV

Henin: U Roland Garrosu sam kao kod kuće

Justine Henin
Reuters
22.05.2010.
u 11:19

Belgijska tenisačica Justine Henin raduje se svom prvom nastupu na Roland Garrosu nakon 2007. godine, kada je osvojila četvrti naslov pobjednice drugog Grand Slam turnira sezone u Parizu.

Henin je povlačenje iz tenisa objavila baš uoči Roland Garrosa 2008. godine, na kojem je trebala braniti naslov pobjednice. Vratila se tenisu početkom ove godine. Nakon nje su titule na French Openu osvajale Ana Ivanović i Svetlana Kuznjecova, a Henin tvrdi da se ne osjeća kao braniteljica naslova.

- Prošlo je puno vremena, tri godine otkad sam ovdje zadnji puta igrala i osvojila naslov. Zbog toga se ne osjećam kao braniteljica naslova. Samo je lijep osjećaj vratiti se ovome turniru.

Potom je objasnila zbog čega joj je Roland Garros toliko drag.

- Najveće emocije me prožimaju kada susretnem iste one ljude u Roland Garrosu s kojima sam se sprijateljila još u mojoj ''prvoj karijeri''. Sjajno se vratiti na parišku zemlju, najbolju zemljanu podlogu od svih turnira na svijetu.

Justine, Belgijanka s francuskog govornog područja, je uvijek u Parizu uživala veliku podršku s tribina.

- Vježbala sam na terenu broj 1 i sjetila se kako sam na tom terenu prije 13 godina osvojila juniorski naslov ovdje. U Roland Garrosu se osjećam kao kod kuće, jer me uvijek francuska publika sjajno bodrila. A i Belgija je blizu, pa su i navijači iz domovine stizali na moje mečeve u velikom broju. Na drugim turnirima, recimo u Australiji, osjećate se nekako više izolirano. Ali, ovdje sam okružena s mnogim dragim ljudima i to mi može biti dodatni poticaj - zaključila je bivša prva, a trenutno 23. tenisačica svijeta, koja je dosad u karijeri osvojila 42 turnira.

Henin je na Roland Garrosu pobjeđivala 2003., 2005., 2006. i 2007. godine. Na ovogodišnjem turniru postavljena je za 22. nositeljicu, a u 1. kolu igrat će protiv Bugarke Pironkove.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije