Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
wta miami

Henin bolja od Wozniacki

Justine Henin
AFP
31.03.2010.
u 22:14

Belgijanka Justine Henin pobijedila je u četvrtfinalu jakog WTA turnira u Miamiju drugu tenisačicu svijeta i nositeljicu turnira, Dankinju Caroline Wozniacki, 6-7(5), 6-3, 6-4.

Meč je trajao čak dva sata i 45 minuta, nakon kojih je u prvom međusobnom ogledu ove dvije tenisačice 27-godišnja Belgijanka bila bolja od osam godina mlađe suparnice.

U prvom je setu Henin servirala za set kod vodstva 6-5, povela je s 30-0, ali je izgubila taj gem, a nakon toga je u tie-breaku od zaostatka 6-2 uspjela samo doći do 6-5 kada je Wozniacki realizirala četvrtu set loptu.

Kroz cijeli meč se Wozniacki više-manje uspješno branila od napada Henin, ali određeno "pucanje po šavovima" počelo se osjećati u drugom setu. Henin je u toj dionici iskoristila jednu od pet break lopti i dobila taj set 6-3.

U trećem setu je, prilično netipično za ženski tenis, o pobjednici odlučila jedna jedina break lopta. Iskoristila ju je Henin kod 1-1, dok Dankinja nije imala niti jednu šansu za oduzimanje suparničkog servisa. U trećem setu je Henin osvojila svih 9 poena nakon prvog servisa i 11 od 13 nakon drugog servisa!

U polufinalu će Henin igrati protiv pobjednice u meču sunarodnjakinje Kim Clijsters i Australke Samanthe Stosur.

Recimo da su u utorak međusobni polufinale osigurale Amerikanka Venus Williams i Francuskinja Marion Bartoli.

WTA Miami, četvrtfinale:

Henin - Wozniacki (2) 6-7(5), 6-3, 6-4

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije