Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAKEDONIJA IMA SJAJNE NAVIJAČE

Hendrix: Simone, dodaj i meni pokoju loptu

Richard Hendrix
Foto: Sanjiin Strukić/Pixsell
1/2
08.09.2015.
u 12:40

- Mala smo zemlja i našim je navijačima dovoljno da vide da se borimo - kaže Samardžijski
.

Pred hrvatskim košarkašima su tri utakmice u kojima su i u očima suparnika apsolutni favoriti, a tako će biti i danas protiv Makedonije (21 sat). No, Makedonci se neće tek tako predati.

- Nismo došli na Eurobasket da bismo se protiv bilo koga unaprijed predali, pa niti protiv domaćina koji je toliko jak da ne znaš od kuda ti prijeti veća opasnost. Čak i kada pogledaš na hrvatsku klupu - ističe 215 cm visoki Samardžijski, kojeg čeka okršaj s Antom Tomićem (217 cm).

Ilijevski: Veliki ste favorit

- Igrao sam protiv njega nekoliko puta i on je doista nevjerojatan igrač. Nema boljeg centra. No, ako ga kreneš udvajati, moraš nekoga ostaviti samog, a to ne smiju biti Bogdanović, Rudež, Simon, Hezonja... A Šarić je nevjerojatno svestran. Taj sve radi.

Samardžijski je sretan zbog podrške s tribina:

- Mi smo mala zemlja i kada god igramo neko ovakvo prvenstvo ljudima to puno znači. Njima je dovoljno i da vide da se mi borimo i ne predajemo protiv jačih od sebe, a svaka im naša pobjeda puno znači.

Slično razmišlja i kapetan Vlado Ilijevski, koji očekuje da će danas biti i više navijača, no onih 1000 koji su ih bodrili preko vikenda.

- Hrvatska je veliki favorit, čak i za medalju i čini mi se da je poslije svih ovih godina došao taj trenutak da se vaša reprezentacija uspne na postolje.

Kako se Makedonija osjeća u Zagrebu, u Areni?

- Kao bivšem igraču Cedevite i Cibone meni je ovdje super, no mislim i da ostali moji suigrači uživaju. Sve je u najboljem redu, arena, hotel, hrana, a i Hrvati su naš prijateljski narod.

Među pripadnicima tog naroda makedonski Amerikanac Richard Hendrix ima vrdobrog prijatelja, suigrača iz Lokomotiva Krunu Simona.

- Nadam se da će zaboraviti da smo na suprotnim stranama i da će mi dodati koju loptu na zicer. Ha, ha... Zahvaljujući Kruni, imao sam jako puno zakucavanja i lakih koševa. Kruno je sjajan igrač, ali još bolja osoba.

Džikić izvisio

Kao sjajnog tipa mi pak pamtimo Petra Naumoskog, nekad igrača Splita, danas predsjednika Makedonskog košarkaškog saveza. No, možda ga bivši izbornik Džikić takvog neće pamtiti.

- Znam da nije pametno mijenjati izbornika neposredno pred početak priprema, no Džikić se sve lošije ponašao pa nisam imao izbora. Tražio je od nas da mu sve platimo prije početka priprema, a i govorio nam je da nam ne vjeruje da mi možemo ispuniti njegov ugovor. To je, smatram, bilo uvredljivo pa smo se razišli.

>>Bogdanović sigurno propušta i Makedoniju, Tomasa još muči list

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije